Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.
Önkormányzati választás 2019.
Főopolgármester-választás eredménye 100%-os feldolgozottságnál
50,86%
KARÁCSONY GERGELY
44,1%
TARLÓS ISTVÁN
4,46%
PUZSÉR RÓBERT
Budapesti polgármesterek
kormánypárti
9
ellenzéki
14
Feldolgozottság: 100%
Megyei jogú városok polgármesterei
kormánypárti
13
ellenzéki
10
Feldolgozottság: 100%
Kattints ide a részletekért!

Hajrá, magyar tudósok!

A momentumos Nemes Balázs kezdésként a vidéki tüntetőknek kért tapsot. Szerinte a rendszer először Budapesten, majd fokozatosan vidék felé haladva fog megdőlni. Azt emelte ki, hogy csupa jó hír érkezik vidékről, hogy sok helyütt megvan a közös jelölt és az ellenzéki egység.

A kormánypropagandáról szólva felidézte, hogy a Momentum a mai nap folyamán felírta a Várkert Bazárhoz felhúzott fekete kordonokra, hogy a kormánymédia 109 helyreigazítási pert vesztett el.

Majd Oláh Gellértet, a 888.hu korábbi munkatársát köszöntötte „ismét a magyar munkaerőpiacon”, miután az újságíró karlendítős ügye miatt felmondott.

A kormánypropagandistákat „analfabétáknak” nevezve azt mondta, ők nem tudják elhitetni vele, hogy az Állami Számvevőszék független, megemlítve azt, hogy az ÁSZ előtt folytatódik majd a tüntetés, majd felhívott mindenkit, hogy írja  alá az Európai Ügyészséghez való csatlakozást.

Végül a sarokba szorított MTA melletti szolidaritásra buzdított, és arra kérte a tömeget és a szervezőket, hogy az ÁSZ felé menet álljanak meg egy perces néma csend erejéig, majd buzdítsák a magyar tudósokat.