Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.
Önkormányzati választás 2019.
Főopolgármester-választás eredménye 100%-os feldolgozottságnál
50,86%
KARÁCSONY GERGELY
44,1%
TARLÓS ISTVÁN
4,46%
PUZSÉR RÓBERT
Budapesti polgármesterek
kormánypárti
9
ellenzéki
14
Feldolgozottság: 100%
Megyei jogú városok polgármesterei
kormánypárti
13
ellenzéki
10
Feldolgozottság: 100%
Kattints ide a részletekért!

Demeter: a rendszer retteg

Az LMP-s Demeter Márta arról beszélt, hogy a miniszterelnök márciusi ígéretéhez hűen elégtételt vesz politikai ellenfelein. Mint mondta, az ÁSZ jelenleg azzal foglalkozik, hogy elhallgattassa, ellehetetlenítse az ellenzéki pártokat, a tömeg válaszul

„mocskos Fidesz”

skandálásba kezdett. Demeter elmondta, a kormány az állami számvevőszéket használja, hogy megpróbálja ellehetetleníteni az ellenzéki pártokat, azonban ígéretet tett arra, ezt nem fogják hagyni.

Úgy gondolja, a rendszer szerinte retteg, és sokkal gyengébb, mint amilyennek tűnik

– továbbá kitért arra, hogy miközben az ász szolgaian végrehajtja a politikai alapú kéréseket, a korrupcióval nem kezd semmit.

Kifejtette, politikai érdekeket szolgál a szervezet, és miközben a Fidesznél semmit sem talált a vizsgálata során, az ellenzéki pártoktól százmilliókat igyekszik behajtani.

Demeter szerint a felelősök nem erőt mutatnak hanem félelmet, mert sejtik, hogy a jogállam helyreállítása után bűneikért felelni fognak – az ÁSZ vezetőinek a jogállam helyreállítása után le kell mondaniuk.

Végül hitet tett amellett, meg kell teremteniük egy olyan hatalomnak a lehetőségét, mely az emberek szolgálatába állítja az államot, és felelősségre vonja a jelenlegi vezetőket – ők pedig, mármint az ellenzék, hajlandóak megvívni az ide vezető politikai harcot.

Címlapkép: Mérce fotó