Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán a migrációt tartja az eljövendő EU választás fő témájának

Ez a cikk több mint 5 éves.

Orbán szerint az EU választás fő témája a migráció és a  bevándorlás lesz. Kifejtette, a modern médiaviszonyok között az egymondatos üzenetekkel lehet sikert elérni, azonban bővebben kifejtené véleményét a kérdésről.

Orbán interpretációjában a migráció nem csupán fő téma, de olyan téma, mely mélységében alakítja át az Európai Unió politikáját, ez a leginkább meghatározó folyamat Európában. A hagyományosan jobb–bal pártfelosztás átadja a helyét a bevándorláspárti és bevándorlásellenes pártoknak – ahogy a korábbi EU-szkeptikus-EU-párti megkülönböztetés is érvényét veszti. A keresztény kultúra védelmét kötelezettséggé teszi a jelenlegi helyzet, például férfi-női egyenjogúság valamint vallásszabadság napjaink legfontosabb kérdései.

Orbán kifejtette, míg ők – mint bevándorlásellenes erők – tiszteletben tartják a bevándorláspártiak álláspontját, addig ellenfeleik nem tartják őket tiszteletben.

Orbán utalt brazíliai élményeire, véleménye szerint ott valósítják meg a valódi kereszténydemokráciát, melyben a nemzet áll mindenek előtt, Isten pedig mindenek felett.

Orbán szerint mind a kormányoldal, mind az ellenzék felkészült, és jól halad az EU választásokra való felkészülésben.