Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A következő választásokon legyen minden város Hódmezővásárhely, üzente Márki-Zay

Ez a cikk több mint 5 éves.

Hódmezővásárhely polgármestere kezdésként párhuzamot vont a 62 évvel ezelőtti és  a mai állapotok között. Beszélt a munkások apátiájáról, arról, hogy milyen reményvesztetten tanították a hazugságokat a tanárok, ahogy az állami médiában is  kötelezően jelentették meg a hazugságokat, és a funkcionáriusok lenézték a magyar népet. Akkor is a jogállam mellett, a korrupció ellen demonstráltak elsőként azok, akik közül aztán többen életüket adták 1956-ban.

Márky-Zay szerint a mai tüntetők éppúgy békésen tiltakoznak, és ma is a nemzet egységét jelképezik, még akkor is, ha különféle pártok képviselői, függetlenek vagy csalódott volt Fidesz-szavazók. Akárcsak 56-ban, a nemzet ma is egységesen a nyugati értékrend pártján áll, a pártállam ellen, az ártatlanokat meghurcoló és a bűnösöket megkímélő ügyészség ellen.

Akkor is Európától reméltünk segítséget, ma azonban segíteni is tud Európa.

Felszólított, hogy ne legyünk tovább következmények nélküli ország, azaz csatlakozzunk az Európai Ügyészséghez!

Szerinte szükség van az egységes magyar akarat kifejeződésére pártállástól függetlenül. Ahogy Balmazújváros és Rákospalota is bizonyította Hódmezővásárhely után, szükség van összefogásra, és aki nem ezt mondja, annak a „Fidesz írja a szövegét”.

Kifejezte azt a vágyát, hogy a következő önkormányzati választásokon legyen minden város Hódmezővásárhely.

Mivel a hatalom csak az erőből ért – „vagy alkut kötnek, vagy a forradalmárok rángatják ki őket a limuzinjaikból” –, addig, amíg nem érzik a kirabolt emberek dühét, addig, amíg nem gyűlnek össze százezrek Budapest utcáin, addig tovább fognak lopni.

Újra szükség van hősökre, csapataink harcban állnak, idézte lezárásképpen Nagy Imrét.