Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Márki-Zay Péter: minden azon múlik elmennek-e az emberek szavazni

Ez a cikk több mint 6 éves.

Kampányzáróján nyilatkozott a Mércének a független hódmezővásárhelyi polgármester-jelölt:

Az értelmiség, fiatalok és idősek támogatnak, a melósok középkorúak, ott vagyok gyenge. A saját korosztályomban, ha úgy tetszik. Ők azok, akiket a legjobban el tudnak zárni az információtól. Tehát ők azok, akikhez legkevésbé jut el független média, a legkevésbé olvasnak internetet, nincsenek ott a Facebookon. Az idősek ott vannak, mert a gyerekeik, unokáik kint vannak Angliában, Németországban és így látják az unokájukat. Tehát az idősek itt Vásárhelyen nagyon szépen átfordultak.

Nem tudom, ez mennyiben tükrözi az országos trendedet, de ha tükrözné, akkor lényegesen könnyebb dolga lenne az ellenzéknek, tehát remélem, így van.

A részvételi szándék a mi táborunkban mondjuk 60-70 % közt van, a Fidesz táborában pedig 80-90%. Ezért azt mondom, hogy a fölmérések szerint most, a Fidesz két-három napja csinált egy felmérést, és momentán ez alapján ők állnak nyerésre. De csak azért mert ők elmennek szavazni. Kevesebben vannak, de elmennek. Minekünk a legfőbb feladatunk ebben a helyzetben mozgósítani és mozgósítani.