Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Hivatalosan nem indít jelöltet a Fidesz Gödön, beállnak az Orosz Mihály Zoltán és az alpolgármester ellen induló olimpikon mögé

Szerettük volna, ha a városért mindig is elkötelezett olimpikon a Fidesz színeiben indul, de Kammerer Zoltán ragaszkodott ahhoz, hogy pártpolitika felett álló jelöltként, a pártoktól függetlenül mérettesse meg magát – írja a Facebookon Tuzson Bence a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára. A Gödöt is magában foglaló Pest megye 5-ös számú választókerületének képviselője hozzáteszi, a háromszoros olimpiai és világbajnok kajakozó döntését elfogadták és tiszteletben tartják.

„Kammerer Zoltánt nagyszerű embernek ismertük meg, akinek szorgalma, kitartása és elhivatottsága példa értékű. Kiváló jelöltnek tartjuk, ezért a Fidesz nem indít ellene jelöltet. Meggyőződésünk, hogy az ízig-vérig gödi Kammerer Zoltán rendkívül jó polgármester lenne, megválasztása esetén mindenben segíteni és támogatni fogjuk munkáját”

-írja Tuzson. Kammerer Zoltán egy hete jelentett be, hogy indul a gödi polgármester választáson, ezzel egyidőben indított Facebook-oldalt is, ahol egyelőre nincs nyoma a várossal kapcsolatos terveinek, a Samsung-gyár szomszédságában lévő település lakóinak tett ajánlatainak. Azonban arról, már posztolt, hogy megkezdte a jelöltségéhez szükséges aláírások gyűjtését, valamint, hogy találkozott a helyi sportegyesület elnökével és egyeztetett Juhász Attila „sikeres vállalkozóval” Göd jövőjével kapcsolatban.

Mint arra többek közt a Klubrádió is emlékeztetett a bejelentés kapcsán, érdemes megjegyezni, hogy Kammerer a választások után a Mandinernek nyilatkozva arról beszélt többek közt, hogy szerinte az ellenzék meg akarta úszni a munkát, és amíg az ellenzéki oldalon ott van Gyurcsány Ferenc, addig a Fidesz győzelme mindig biztonságban lesz. A sportoló a fideszes Tuzson Bence eredményvárójára ment el, és mint elmondta, nagyon örült, hogy sikerült neki is a „döntőbe”, vagyis a parlamentbe jutás.

Korábban a pályafutásáról Kamera címmel könyv jelent meg, az előszót Orbán Viktor és Szijjártó Péter írta.

Kammerernek az eddigi bejelentkezések alapján Orosz Mihály Zoltánnal, Érpatak volt polgármesterével és a Szilágyi Lászlóval, Göd jelenlegi független alpolgármesterrel kell megküzdenie a város vezetéséért.

Szilágyi a 2019-es önkormányzati választáson a DK színeiben jutott be a képviselő-testületbe az ellenzéki összefogás ernyője alatt. Nem sokkal később azonban több képviselőtársával együtt külön frakciót hozott létre, a köztük és Balogh Csaba akkori polgármester, valamint az őt támogató ellenzéki képviselők között – leginkább a Samsung-ügy kezelését illető nézeteltérések nyomán – kialakult súlyos konfliktus miatt, amely végigkísérte az önkormányzat elmúlt 3 évét. Szilágyi később kilépett a DK-ból – most független jelöltként indul.

Így hivatalos ellenzéki jelölt továbbra sem szállt versenybe.

Szilágyi Facebook oldalán sem találunk a polgármesteri tevékenységére tett ígéreteket, ajánlatokat – így a Samsung-gyár ügyével kapcsolatos ilyen típusú megnyilatkozásokat sem.

Amint arról beszámoltunk, Gödön indult el a polgármesteri székért és egy megüresedett képviselői pozícióért Orosz Mihály Zoltán, Érpatak egykori szélsőséges rendpárti polgármestere is, aki azután bukott nagyot a szabolcsi településen, hogy a képviselő-testület feloszlatta magát, mert a település a polgármester irányítása alatt működésképtelenné vált.

Gödön azután írták ki az időközi választásokat, hogy az év elején lemondott tisztségéről Hlavács Judit képviselő, nem sokkal később pedig Balogh Csaba polgármester is, az önkormányzati munkát ellehetetlenítő belharcokra és a demokrácia hiányára hivatkozva.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd