Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán: A gyermekek szexuális nevelése kizárólag a szülőkre tartozik

Ez a cikk több mint 2 éves.

Orbán Viktor szokásos péntek reggeli, a Kossuth Rádiónak adott interjújában beszélt az átoltottság kérdéséről, a gazdaság helyzetéről, illetve a kedden elfogadott homofób törvényjavaslat és a migráció kérdése is előkerült.

A miniszerelnök szerint az oltások tekintetében másfél-két hónapnyi előnyünk van az unió más országaihoz képest és az ország újranyitásában pedig Európai ,,éllovasai” vagyunk. Azonban még mindig van 3 millió ember, aki nem oltatta be magát, ami 3 millió potenciális beteget jelent. Orbán hangsúlyozta, csak az védett, aki be van oltva.

,,Akik be vannak oltva, ott Amerika, nyaralás, áció-káció-vakáció, futballmeccs, boldog élet, hepiség, ahogy mondják Pesten”

A miniszterelnök a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről szóló, homofób és transzfób törvényjavaslatról is beszélt. Szerinte a törvény megítélésének kérdésében leginkább a melegek véleménye számít, de azt javasolta, először olvassák el a törvényt.

Orbán szerint a törvény kiindulópontja a gyermekek szexuális nevelése, ami kizárólag a szülőre tartozik, ezt pedig nem veheti el egy intézmény sem.

,,A gyerek a szülőké, tehát ők döntenek a sorsáról” mondta a miniszterelnök.

A kiskorúakat meg kell védeni attól,hogy olyan tartalmakat lássanak az interneten ami ellentétes a szülők értékrendjével.

,,A 18 évet ki kell várni aztán utána el lehet dönteni hogy ki mit meg hogyan akar csinálni.” Kérdés, hogy ennek fényében a miniszterelnöknek esetleg arra is van-e terve, hogy a fiatalok ne a pornóból szerezzék be a szexualitással kapcsolatos első élményeiket, vagy a felnőttfilmekben látható erőszakkultúra még belefér a családi értékrendbe.

A miniszterelnök a gazdaságról is beszélt. Szerinte az adónövelés életszínvonal csökkenését okozhatja, mivel ez „a magyar gazdaságra egy méreg”. ,,Oda szeretném eljuttatni Magyarországot, hogy ne hitelfelvevők, hanem hiteladók legyünk” mondta annak kapcsán, hogy a következő évi költségvetést is 3 százalék fölötti hiánnyal tervezték. Elmondta, optimális lenne az államadósság csökkentése vagy akár teljes megszüntetése, de nem most nem a spórolásnak, hanem a pénz osztásnak van az ideje. Mivel a járvány „megrángatta” a családokat és az egész gazdaságot,ezért most kell az időseknek megadni a 13. havi nyugdíjat, a fiataloknak pedig az adómentességet .

Orbán Viktor a migráció kérdéséről is beszélt, melyet a miniszterelnök elvi alapon kiritizált, majd kifejtette a mingrációellenesség ideológiáját is.

Úgy véli, a migráció eszménye egy rossz dolog ,,a jóisten nem véletlenül teremtette az embereket oda ahova”, mondta. Szerinte mindenkinek a saját hazájában kell boldogulnia. ,,Az igaz hogy néha megölik az embereket meg felgyújtanak városokat, akkor el kell onnan menekülni. „

,,De ekkor sem az a cél, hogy Európába hozzuk őket, hanem hogy mielőbb vissza tudjanak menni”, mondta. Rendet kell teremteni ott, segíteni újraindítani a gazdasági életet. Orbán szerint erről nagy vita lesz majd brüsszeli csúcson, de szintén megosztó lesz a klímaadó kérdése.