Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Józsefváros indoklás nélkül bezáratta az Auróra pultjait

Ez a cikk több mint 4 éves.

A nyolcadik kerületi közösségi ház, az Auróra működését az elmúlt hónapokban a legváltozatosabb módon próbálta ellehetetleníteni Józsefváros önkormányzata: drograzzia, kertbontás, később beperelték őket a bérleti szerződésükre hivatkozva, majd ajánlatot tettek a hely megvételére. Egy évvel ezelőtt pedig (hamisan) azt állították, hogy a hely bezárt – de erről az Auróra még értesítést se kapott.

A legutóbbi rendelet értelmében pedig este tíz után nem árusíthatnak alkoholt a pultban, így a hely a bevétele jelentős százalékától esik el. A tiltást azzal indokolták, hogy a környéken lakók sokat panaszkodtak a helyre – azt azonban nem vették figyelembe,  hogy maga az önkormányzat több társasházban meghatározó tulajdonos, illetve jórészt mint önkormányzati cég a társasházak közös képviselőjeként maga szervezte ezeket a kezdeményezéseket.

Emellett jó ideje esténként közteresek álldogállnak a bejáratnál.


A Mérce értesülései szerint ma pedig megjelent két ember az Aurórában a Józsefvárosi Hatósági Ügyosztályról, majd közölték az éppen akkor dolgozó pultossal,

hogy június végén a kerületi önkormányzat megtiltott mindenféle kereskedelmi tevékenységet a közösségi házban.

Azt is hozzátették, hogyha nem állítják le a kereskedelmet, akkor a NAV végrehajtóit küldik rájuk.

Az Auróra munkatársai az önkormányzatnál. Kép: Mérce

Az Auróra munkatársai ekkor ellátogattak az önkormányzathoz, ahol közölték velük: ma már nem fogadják őket. Úgy tudjuk, ezt követően egy ügyintéző azt mondta nekik, hogy várjanak még egy kicsit, majd leszólt a biztonságiaknak, hogy addig ne engedje fel az Auróra dolgozóit, amíg záróra nem lesz.

Ezután a biztonsági őr közölte a várakozókkal, hogy akkor ők most zárnak, majd kitessékelte őket.

Valószínűleg azért is most értesítették az Aurórát arról, hogy tulajdonképpen bezárják, mert jelenleg nincsen ügyfélfogadási idő az önkormányzatnál – így fellebbezni vagy információt kérni is leghamarabb hétfőn tudnak.