Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Józsefváros valótlanságokat állít, az Auróra hivatalos papírt sem kapott a bezáratásáról

Ez a cikk több mint 5 éves.

A 8. kerület hivatalos honlapja, a jozsefvaros.hu azt állítja, hogy a helyi hatóságok tegnap elrendelték a 8. kerületi, baloldali és civil programkínálatáról is ismert Auróra Kioszk, illetve az Auróra Kert bezárását. Az önkormányzat honlapja szerint ők is, és a Corvin áruház felső részén működő Corvin Club is fel kell, hogy függessze működését.

A poszt szerint az Aurórát üzemeltető Marom Klub Kft.-t a hatóság július 16-án felszólította, hogy igazolja „az általa birtokolt ingatlanok használatának jogcímét érvényes szerződéssel”. Az igazolásig a poszt szerint a hatóságok elrendelték az Auróra bezáratását.

Az Auróra azonban tegnap Facebook-posztban reagált a történtekre, melyből kiderült, a kerületi honlap több ponton is valótlanságokkal tűzdelte meg közleményét, ugyanis a Marom Klub Kft. nem kapott semmilyen felszólítást sem július 16-án, sem azóta, ráadásul tisztázni sem tudják a helyzetet, mert az Önkormányzat az eset óta elérhetetlenné vált.

„Mi is értetlenül állunk előtte, hogy több mint 24 órával a bejegyzés megjelenése után sem tudtuk elérni az Önkormányzatot, hivatalos értesítőt, határozatot pedig nem kézbesítettek. Ezért a bezáratás további részleteit nem tudjuk kommentálni.” – írják.


A jozsefvaros.hu azt is valótlanul állítja, hogy „a kormányhivatal – a Marom Klub Kft. rosszhiszemű és jogsértő eljárása miatt – végül elutasította” az Auróra fellebbezését a tavalyi bezáratási kísérletével kapcsolatban, ugyanis valójában éppen fordítva történt:

a kormányhivatal pont a bezáratást találta jogszerűtlennek, így az Auróra Kioszk ősz óta zavartalanul nyitva tart.

„A legdurvább állítás a bejegyzésben az, hogy „a Marom Klub Kft. korábban büntetőjogi felelősségének tudatában az önkormányzat hatóságát félrevezette és megtévesztette”. Határozottan kijelentjük, hogy a Marom Klub Kft. a jozsefvaros.hu bejegyzésével ellentétben senkit nem tévesztett meg. A jozsefvaros.hu-n írottakkal ellentétben a Marom Klub Kft.-vel szemben feljelentés eddig nem történt” – olvasható az Auróra közleményében.

Az Auróra ezért felszólította a jozsefvaros.hu szerkesztőit, hogy töröljék a posztot, és közöljenek helyreigazítást.