Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Pesti Srácok megint „külföldről importált” tüntetőkről beszél az Akadémia melletti tüntetés kapcsán

Ez a cikk több mint 4 éves.

A Fidesz-közeli híroldalon megjelent, vasárnapi tüntetés előtt írt cikk arra figyelmezteti az olvasóit, hogy „liberálisok” fognak tüntetni az Akadémia szellemi és anyagi erőforrásainak kisajátítása ellen.

A „hírcikk” számos ponton erősen kormánypárti álláspontot sugalmaz, a címadástól kezdve (gúnyos utalás az összes tiltakozó vélelmezett politikai hovatartozására) a kormány tervezett intézkedéseinek nyílt dicséretén át egészen odáig, hogy a belvárosi forgalom korlátozásán sajnálkozik.

A legkülönlegesebb megállapítást az írásmű legvégén találjuk. A szerző a tüntetés Facebook-eseményét vizsgálva arra a következtetésre jut, hogy mivel angolul is szerepel az ismertetés „a CEU-tüntetésekhez hasonlatosan nagy számban lesznek a külföldről „importált” tüntetők”.

Ez a megállapítás kísértetiesen hasonlít a tavaly tavaszi CEU melletti tüntetések idején a – szintén kormánypárthoz húzó – Ripost és Tények által hangoztatottakhoz. Akkor többek között arról tájékoztattak, hogy Soros György repülő- és buszutakat fizetett meg nem nevezett embereknek, hogy minél többen legyenek a demonstráción (egy olyan körüzenetben, ami nem került elő).

Így adott hírt a Pesti Srácok a vasárnapi tüntetésről.

Mi egyébként megírtuk, itt olvashatjátok, illetve a Mérce Facebook-oldalán megnézhetitek a helyszínen készült élő videónkat is: