Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Szombathelyen ismét visszadobták az ellenzéki többség programját

Ez a cikk több mint 5 éves.

Újabb állomásához érkezett Szombathelyen a kormánypárti Puskás Tivadar polgármester és a fideszes képviselők, valamint a többségben lévő ellenzék csörtéje, miután Puskás visszadobta az ellenzéki Éljen Szombathely frakciója által elfogadott programot – írja az Úgytudjuk.

A program keretében szombathelyi közterületek felújítását végezték volna el, és azon az ülésen fogadták el, melyen az ellenzék saját jelöltjeit küldte a városi cégeket felügyelő bizottságba – azonban azt a polgármester vissza dobta újratárgyalásra, mondván az abban foglaltak sértik a város érdekeit – az ellenzék szerint viszont mindössze további időhúzásról van szó.

Nemény András, a helyi ellenzéki összefogás MSZP-s polgármesterjelöltje szombaton egy videóval reagált az áldatlan állapotokra:

A videóban Nemény kifejti, hogy miután a Fidesz elvesztette többségét,

„most bosszúból meg akarja akadályozni azt a felújítási programot, amit az Éljen Szombathely frakcióval [elfogadtak]”.

Az ellenzéki politikus elsorolja, mi minden újulhatna meg a város infrastruktúrájában a program keretében, miközben egy látványosan rossz állapotú utcán áll, ezzel is hangsúlyozva a fejlesztések fontosságát.

Ezután megígéri, nem fogják hagyni magukat, és véghez viszik a fejlesztéseket, melyeket a polgármester megpróbál megakadályozni –

„lesznek új játszóterek, megépítjük a parkolókat, adunk pénzt a civil szervezeteknek, és az Egyházmegyei Karitásznak”

– ígérte.

A szombathelyi ellenzék és a fideszes polgármester, valamint az őt támogató képviselők közötti viszony az elmúlt hetekben igencsak eldurvult, miután Puskás folyamatos obstrukcióval igyekszik akadályozni az önkormányzat munkáját.

Emellett az ellenzéket támogató alpolgármestert, Molnár Miklóst is igyekeznek válogatott módszerekkel ellehetetleníteni

– megvonták a fizetéskiegészítését, így a politikus keresete bruttó 200 ezer forint lett, elvonták jogköreit, még a titkárnőjét is áthelyezték más pozícióra.

via Úgytudjuk