Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Átállt az ellenzékhez, elvették a jogköreit, a fizetését, és még a titkárnőjét is a szombathelyi alpolgármesternek

Ez a cikk több mint 5 éves.

Molnár Miklós alpolgármester a Pro Savaria egyesület tagjaként ül a szombathelyi közgyűlésben. Januárig az ő támogató szavazataival volt többsége a helyi Fidesznek a város vezetéséhez. Csakhogy januárban Molnár az ellenzékkel szavazott annak kapcsán, hogy napirendre vegyék a rabszolgatörvény kérdését, ezért viszont a Fidesz megharagudott rá, így az alpolgármester átállt az ellenzékhez amelynek ezzel többsége lett a vasi megyeszékhelyen.

Ez vezetett oda, hogy az előző közgyűlésen az ellenzék számos döntést tudott megszavazni. Leváltották például a helyi médiaholding vezetőjét, vagy fizetést emeltek a város dolgozóinak a csökkent cafetéria helyében.

De ezt az átállást a Fidesz nem hagyta büntetlenül. Az előző közgyűlésen sikertelenül próbálta Molnárt leváltani az alpolgármesteri tisztségéből, majd ezután lényegében mindent megcsináltak vele, amihez nem kell közgyűlési döntés.

Előbb megvonták a fizetéskiegészítését, így a politikus keresete bruttó 200 ezer forint lett, elvonták jogköreit, most pedig ahogy a helyi Ugytudjuk írja, még a titkárnőjét is áthelyezték más pozícióra.

Molnárnak jelenleg a városházán csak egy saját irodája és egy parkolója maradt, ezeket még elveheti a Fidesz.

Szombathelyen egyébként közösen készül az ellenzék az önkormányzati választásokra. A Jobbikon kívüli pártok, az MSZP, a DK, az LMP, a Momentum, és még a Kétfarkú Kutya párt is együtt indul majd a Hajrá Szombathely nevű civil szervezet színeiben, hogy leváltsák a mostani fideszes városvezetést.