Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Csónakázótóval bővülhet Felcsút, benne mesterséges szigettel

Ez a cikk több mint 5 éves.

A mfor.hu kiszúrt pár érdekes részletet a Felcsút polgármestere által jövő hétre összehívott partnerségi egyeztetésnek a tervezett napirendjéből. A fő téma a településrendezés lesz, úgy tűnik, hogy a Vál-völgyi kisvasút és a Pancho Arena mellé újabb elem fog a környékre vonzani turistákat:

egy csónakázótó, benne szigettel, mellette pedig étteremmel, sportpályával.

Igaz, a csónakázás a már létező – a kisvasútállomással szomszédos – záportározóban lesz majd új lehetőség. A területet érintő fejlesztéseket „kiemelt fejlesztési területen történő beruházássá” minősítette az önkormányzat.

Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc szülőközsége régóta ad terepet a kreatívabbnál kreatívabb fejlesztéseknek. Alapvetően a Fidesz és a Kétfarkú Kutyapárt igyekszik versengeni a lakók kegyeiért, előbbi a milliárdokban részesülő kisvasúttal és stadionnal, utóbbi pedig betömött kátyúkkal, buszmegállóval és űrállomással. Az MKKP elég vehemens ellenállásba ütközött terveik megvalósításakor. A buszmegállót az önkormányzat lebontatta, építőit a rendőrség igazoltatta, majd beidézte, a betömött kátyúk szakszerűtlenségei miatt pedig bírságot kellett a pártnak kifizetnie, amennyiben nem állítják vissza az eredeti állapotokat. Az MKKP a bírságot választotta.

A lakókért való versengés csúcspontja a – Mészáros Lőrinc üzleti túlterheltsége miatti lemondása okán rendezett – augusztusi időközi polgármesterválasztás volt, ahol a Fidesz-KDNP jelöltje, Mészáros László István 535 szavazatot kapott, míg a Kétfarkúak Mészáros László Jánosa 66-ot, ezzel történelmi eredményt elérve.