Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.
Önkormányzati választás 2019.
Főopolgármester-választás eredménye 100%-os feldolgozottságnál
50,86%
KARÁCSONY GERGELY
44,1%
TARLÓS ISTVÁN
4,46%
PUZSÉR RÓBERT
Budapesti polgármesterek
kormánypárti
9
ellenzéki
14
Feldolgozottság: 100%
Megyei jogú városok polgármesterei
kormánypárti
13
ellenzéki
10
Feldolgozottság: 100%
Kattints ide a részletekért!

Váratlanul érte a rendőrségi idézés a felcsúti buszmegállót építő kutyapártosokat

Szabálysértés miatt idézést kaptak a rendőrségtől a Magyar Kétfarkú Kutyapártnak (MKKP) azok a passzivistái, akik a felcsúti polgármester-választási kampányban a falu hírhedt buszmegállóján dolgoztak. Az indoklás szerint az érintetteknek „tulajdonosi hozzájárulás nélküli építés szabálysértés elkövetése” miatt kell jelentkezniük a rendőrségen.

Mint azt kérdésünkre Kovács Gergely, a párt elnöke elmondta, egyáltalán nem volt evidens, hogy ilyen következménye lehet a felcsúti utasváró felhúzásának. Bár az építkezéskor a helyszínre érkező rendőrök felvették a buszmegállón dolgozók adatait, akkor hagyták őket tovább dolgozni. Sőt a Magyar Közút Zrt. elbontásra felszólító levele után minden jel arra mutatott, hogy amennyiben teljesítik a falu önkormányzatának követelését, vagyis elbontják az építményt, le is zárul az ügy – ezt az Igazi Mészáros László, az MKKP színeiben induló polgármester-jelölt is megerősítette.

Ilyen szempontból viszonylag váratlanul érte a párt tagjait a rendőrségi idézés.

 

Kovács azt is elmondta, bár volt már a párt közterület-fejlesztési akcióinak történetében olyan extrém eset, amikor rendőrök vitték be az MKKP passzivistáit, az esetek túlnyomó többségében – általában a párt védjegyévé vált járdafestések során – szimpla adatfelvétellel véget is ért a hatósági érdeklődés, ezért sem számítottak idézésre.

Az MKKP elnöke ugyanakkor arról is biztosította a párt szimpatizánsait, hogy az idézések nem tántorítják el őket a továbbiakban sem utasvárók és más kevésbé haszontalan objektumok építésétől ott, ahol igény lenne rá.

Olvass tovább!