Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Lebontatják a felcsúti buszmegállót a Kétfarkúakkal

Ez a cikk több mint 5 éves.

Felcsúton az időközi választás kampányában a független, de a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) által támogatott Mészáros László buszmegállót épített.

Az innovatív kampányelem készítése közben sor került az aktivisták igazoltatására is, valaki ugyanis rendőrt hívott rájuk. Hogy miért, az nem derült ki, a párt közleményében arra tippelt, hogy

„alapvető fontosságú, h továbbra is ázzanak az emberek a megállóban.”

Végül a rendőrök engedélyezték, hogy a buszmegálló megépüljön, miután Mészáros elmagyarázta, hogy kampányesemény keretében építenek tetőt a buszmegálló fölé, mivel kampány idején ilyen típusú könnyűszerkezetű építményeket fel lehet állítani (az erről készült videót ebben a cikkünkben meg lehet nézni).

Azzal maga a polgármester-jelölt is tisztában volt, hogy a kampány lezárultával, amennyiben a felcsútiak ragaszkodnak a buszmegálló eltávolításához, akkor azt nekik 30 napon belül el kell végezniük.

Nos, úgy tűnik, a buszmegálló máris szúrja valaki szemét.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt.-től kapott felszólítást a párt, mert bejelentés érkezett hozzájuk a buszmegállóval kapcsolatban, így – mivel az elhelyezéssel kapcsolatban kérelem nem érkezett hozzájuk – azt a pártnak 3 napon belül el kell bontania.

Kép forrása: MKKP/Facebook

Az MKKP Facebook-oldalán az esethez csak annyi kommentárt fűztek:

„Először azért még megkérdezzük a felcsútiakat, hogy kell-e nekik. Aztán ha nem, akkor lehet pályázni: Melyik városnak kell buszmegálló?”

Egyébként erről a buszmegállóról van szó, biztos sokakat zavart szörnyen:

Kép forrása: Facebook/Kovács Gergő

Felcsúton épp egy hete vasárnap tartottak időközi választást, miután az eddigi polgármester, Mészáros Lőrinc lemondása miatt. A Fidesz a jóformán azonos nevű Mészáros Lászlót indította helyette – erre tromfolt rá az MKKP azzal, hogy az általuk támogatott független jelöltet is Mészáros Lászlónak hívták (a trükk egyébként a Fidesz miskolci kampányából lett importálva). Kampányuk során pedig nem csak buszmegállót építettek, de a felcsúti Máriót is felfestették a kocsma falára, így ösztönözve a városvezetést a lerohadó épületek felújítására.

Végül múlt vasárnap a fideszes Mészáros nyert, de a kétfarkúak is történelmi eredményt értek el.