Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Történelmi eredményt ért el a Kétfarkú Felcsúton, de a falu fideszes maradt

Ez a cikk több mint 5 éves.

A Fidesz-KDNP jelöltjét, Mészáros László Istvánt választották polgármesterré Felcsúton,  az időközi polgármester-választáson. A fideszes jelölt 535 szavazatot kapott, míg a Kétfarkaúk által támogatott Mészáros László Jánosra 66-an voksoltak, ami bőven túlszárnyalta a Kétfarkúak reményeit. A Kétfarkúak ezúttal is sajátosan vettek részt a váalsztáson, a szavazatszámláló bizottságba például elfelejtettek tagot delegálni.

Forrás: Magyar Kétfarkú Kutyapárt facebook-oldal

A polgármesteri címért két Mészáros László indult, miután Orbán Viktor oligarcha-barátja, Mészáros Lőrinc (Fidesz-KDNP) lemondott a tisztségről. A Fidesz utódjelöltje az eddigi alpolgármester, Mészáros László István lett, a Kétfarkúak pedig a Fidesz kedvenc trükkjét a kormánypárt ellen fordítva indították el saját jelöltjüket, Mészáros László Jánost. A trükk vélhetően nagyon sok embert nem téveszthetett meg, hiszen a fideszes Mészáros neve lemmett ott szerepelt a pártlogó is. (A fenti mondatokban szereplő Mészárosok csak névrokonok.)

A kutyák intenzív kampányt folytattak Orbán Viktor gyermekkorának színhelyén, buszmegállót építettek (válaszként 5 autóval vonult ki a rendőrség), és egy kocsma falára is felfestették a „felcsúti Máriót”.

A párt jelöltje a hvg.hu-nak arról beszélt, hogy ajánlóíveiről több lakos is lehúzatta magát utólag, a polgármester-jelölt szerint sokan tartanak az oligarcha bosszújától, akinek a cégei alkalmazzák a legtöbb lakost Felcsúton, ráadásul a politikai hatalom is a kezében van.

Az 1509 szavazásra jogosult választópolgárból 615-en vettek részt a voksoláson, a jelöltekre 601 érvényes és 14 érvénytelen szavazat érkezett.

A Fidesz-KDNP jelöltje, Mészáros László István 535 szavazatot kapott, míg a Kétfarkúak Mészáros László Jánosa 66-ot. A párt facebook-oldalának értékelése szerint ez a párt „eddigi legjobb eredménye”.

Mérce kérdésére Kovács Gergőnek, a Kétfarkú Kutyapárt elnökének ikertestvéreként bemutatkozó személy elmondta, a párt elfelejtett a szavazatszámláló bizottságba tagot delegálni, így a bizottságban csak fidesesek ülnek.

A hvg.hu-nak a kutyapárti Mészáros amúgy úgy nyilatkozott, 65 szavazattal elégedett lenne, ennyi ajánlást sikerült ugyanis gyűjteni a kb. 2000 fős településen.

Az eredmény ennél egy szavazattal lett jobb, ami a Kétfarkúak történetét tekintve kiemelkedő, 11%-os eredményt jelent.

A viccpárt fő kampányígérete egyébként a félelem rendeleti betiltása volt.

(MTI, Mérce)