Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Erdei Sándor: a Fidesz pénzt és csomagokat osztogat a miskolci időközi előtt

Ez a cikk több mint 2 éves.

A Fidesz aktivistái lista alapján járták a házakat, és pénzt, valamint élelmiszercsomagot osztogattak a hátrányos helyzetű embereknek Miskolc Avasalja nevű városrészén – állítja Erdei Sándor. Az ellenzéki támogatással induló, de független Erdei (az országos nyilvánosságban sokan Rokker Zsoltiként ismerik) Miskolc 12. sz. egyéni választókerületében indult az önkormányzati képviselői székért, az időközi választást holnap, július 15-én tartják.

„Lista alapján mentek házról házra, és a szegénysorsú embereknek vittek pénzt, illetve élelmiszercsomagot. Amikor mi mentünk hozzájuk, akkor volt, ahol úgy fogadtak minket, hogy »ti hoztatok pénzt?« Nem tartom egy tisztességes eljárásnak, amellett sem, hogy a plakátjaimat továbbra is tépik, rongálják, leragasztják, és ráírják, hogy bohóc” – nyilatkozta a Hír TV-nek Erdei Sándor.

A csatorna kamerái előtt a helyi lakók tagadták, hogy bármit is kaptak volna:

„Ez hülyeség. Én itt lakom már húsz éve, de itten, hogy egy szál gyufát is ajándékba adjanak, szerintem hülyeség” – fogalmazott egy helybéli lakos.

Az MSZP helyi képviselője Bazin Levent azonban azt állítja, egyik aktivistájuk is kapott a Fidesz ajándékcsomagjából.

„Az ajándékcsomag tartalma édesség, kis fideszes ajándékok. Csak gondoljunk bele egy kiszolgáltatottabb család helyzetébe. Megkapja ezt az ajándékcsomagot, ígérnek nekik fűt fát, ruhát, cipőt, ha elmennek szavazni, akkor pénzt. Tegnap is találkoztunk emberekkel, és az elmondásuk alapján mondom most ezeket. De ez nem egy ember volt, és nem kettő, itt a környéken mind megkapták ezeket” – mondta a szocialista politikus.

Hasonlóan vélekedik a Jobbik miskolci országgyűlési képviselője, Jakab Péter is, aki a Hír TV-nek azt mondta, ezzel a gesztussal a kormánypárt csak azt bizonyítja, mennyire lenézi a választópolgárokat:

„Nagyon úgy tűnik, hogy a Fidesz a kamujelöltek alkalmazásán túl visszatér a rég bevált módszerekhez, és megpróbálja a választások előtt alamizsnával megvásárolni a szavazókat. Nagyjából ennyit is ér egy miskolci választópolgár a Fidesz számára, négy évente egy szatyor száraztésztát, vagy egy tábla csokoládét. ”

A borsodi megyeszékhely üresen maradt önkormányzati képviselői székéért Erdei mellett a fideszes Nagy Ákos indul, de két kamujelölt is, egyiknek a neve meg is egyezik az ellenzéki jelölt nevével. Rokker Zsoltit a választópolgárok így Erdei Sándor – (szül.: 1976.) néven találják majd meg a szavazólapokon.

(Nyitókép: Erdei Sándor / Facebook)