Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Kutyapárt és a Fidesz is egy Mészáros Lászlót indít Felcsúton

Ez a cikk több mint 5 éves.

Jelöltet indít a felcsúti polgármesteri szék megszerzésére a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP), méghozzá nem is akármilyen jelöltet: a kétfarkúak jelöltjét Mészáros László Jánosnak hívják, miközben a kormánypárti jelölt és Mészáros Lőrinc Fidesz-oligarcha eddigi alpolgármestere, Mészáros László István névre hallgat.

Kovács Gergő, az MKKP vezetője Facebook-oldalán osztotta meg a felcsúti helyi választási bizottság friss döntését, amely a jelöltek szavazólapon történő megjelenési sorrendjéről határoz. Ennek értelmében a szavazólapon előbb a Kutyapárt jelöltje szerepel, őt követi a felcsúti alpolgármester.

Az ügy pikantériája, hogy az eddigi polgármester tulajdonában álló kormánypárti tévécsatorna, az EchoTV riportot forgatott a településen és szándékos átveréssel vádolja a Kutyapártot a névegyezés miatt.

Vagyis Mészáros tévéje amiatt háborodik fel, hogy a Mészáros által kiválasztott utódra, Mészárosra az MKKP ráindít egy szintén Mészáros nevű jelöltet.

Az EchoTV azon viszont eddig nem háborodott fel, hogy a feltételezések szerint fideszes biztatásra Miskolcon szintén azonos nevű jelölt indul Erdei Sándor (Rokker Zsolti) független, az ellenzéki pártok által támogatott önkormányzati képviselőjelölt ellen.

Erdei, aki komoly társadalmi beágyazottsággal rendelkezik Miskolcon és környékén, egy másik kamujelöltet is kapott. Erdei a HírTV-ben tegnap elmondta: beszélt a Molnár Zsolt nevű jelölttel, aki bevallotta, visszalépne ugyan, de a Fidesz nem engedi.  A másik Erdei Sándor nevű (kamu)jelöltről pedig a HVG.hu kiderítette, semmi kötődése nincs Miskolchoz.

Az „igazi” Erdei Sándort a szavazólapon születési évszáma (1976) alapján tudják majd beazonosítani a miskolciak, ha nem fideszes embert látnának szívesen a városi képviselő-testületben a vasárnapi (július 15-i) időközi választás után.

Ami a felcsúti névegyezést illeti: a Kutyapárt akciója, mint oly sokszor, most is élesen mutat rá a Fidesz által használt választási trükkökre, és a kormánypárti média által alkalmazott kettős mércére – melyek mind azt eredményezik, hogy a Fideszen kívül senkinek ne legyen esélye választott pozícióhoz jutni.