Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Nem állítja vissza a betömött felcsúti kátyúkat, inkább kifizeti a büntetést a Kétfarkú Kutyapárt

Ez a cikk több mint 5 éves.

Ahogy korábban mi is beszámoltunk róla, a felcsúti időközi polgármesterválasztás kampányában a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) betömött néhány kátyút Orbán Viktor falujának utcáin. Ezután kaptak egy hivatalos levelet Felcsút községi önkormányzatának műszaki ügyintézőjétől, aki arra szólította fel a kétfarkúakat, hogy a levél kézhezvételétől számított 8 napon belül állítsák vissza a kátyúk „eredeti állapotát”.

„Felcsút Községi Önkormányzat a település teljes területén megkezdi az aszfaltos útburkolatainak kátyúzását. Ezért kérem, hogy a településen Önök által végzett szakszerűtlen kátyúk eredeti állapotának visszaállítását, levelem kézhezvételétől számított 8 napon belül, elvégezni szíveskedjenek” – szólt a levél.

Ha a kátyúk „helyreállítása” nem történik meg, az önkormányzat a viccpártra terheli a kátyúk helyreállításának költségeit.

Fotó: Így nézett ki az MKKP által betömött kátyú Felcsúton. (Fotó: MKKP / Facebook)

Kovács Gergő, a pár elnöke tegnap a Zoom.hu-nak azt nyilatkozta, nem állítják vissza a kátyúkat, inkább kifizetik a büntetést.

A Kutyapártnak nem ez az egyetlen ügye Felcsúton. Szintén a kampányban építettek egy kis szerkezetet a település buszmegállója gyanánt, most emiatt a rendőrség szabálysértési eljárást indított ellenük.

Úgy tűnik, Magyarországon minden jó cselekedet elnyeri büntetését.