Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Segítséget kér Felcsúttól a Kétfarkú Kutya Párt a „szakszerű kátyúk” kialakításában

Ez a cikk több mint 5 éves.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) augusztus 8-án betömött pár  kátyút Felcsúton a polgármester-választás előtt. Akkor szinte azonnal megjelent a helyszínen öt rendőrautó és nyolc rendőr, akik igazoltatták a helyszínen jelenlévőket. De a történet ezzel nem ért véget.

Fotó: Így nézett ki az MKKP által betömött kátyú Felcsúton. / Facebook

A párt hivatalos levelet kapott Felcsút községi önkormányzatának műszaki ügyintézőjétől, aki arra szólította fel a kétfarkúakat, hogy a levél kézhezvételétől számított 8 napon belül állítsák vissza a kátyúk „eredeti állapotát”. A levelet a párt közzétette Facebook oldalán, szó szerint így hangzik az önkormányzat felszólítása:

„Felcsút Községi Önkormányzat a település teljes területén megkezdi az aszfaltos útburkolatainak kátyúzását. Ezért kérem, hogy a településen Önök által végzett szakszerűtlen kátyúk eredeti állapotának visszaállítását, levelem kézhezvételétől számított 8 napon belül, elvégezni szíveskedjenek.”

Ha ez nem történik meg, az önkormányzat a viccpártra terheli a kátyúk helyreállításának költségeit.

Tehát a felcsúti önkormányzat azt szeretné, hogy az MKKP tüntesse el az aszfaltot, amivel betömték a kátyúkat, hogy az önkormányzat utána újra leaszfaltozhassa. Kíváncsiak lennénk, a kétfarkúak kátyúzása nélkül is sor került volna az önkormányzat által tervezett aszfaltozásra, mindenesetre jó alapanyagot szolgáltat a viccpártnak az összes ilyen húzás.

Válaszoltak is az önkormányzatnak, melyben arról biztosították az intézményt, hogy örömmel teljesítik a kérést. De segítséget kérnek, „nehogy szakszerűtlen kátyúkat” készítsenek Felcsúton. Ezért arra kérik az önkormányzatot, 8 napon belül juttassa el hozzájuk

„a betömött kátyúk részletes műszaki tervrajzait, ezek pontos méretét, úgy mint mélység, szélesség, lejtési adatok, valamint a kátyú pontos színkódját, alakzatát és az egyéb vonatkozó előírásokat.”

Nem is ez az első ilyen hír a mai napon az MKKP-val kapcsolatban: Székesfehérváron azután aszfaltoztak le egy járdát, hogy a párt aktivistái színes festékkel kifestették a járda széttöredezett burkolatát. De csak a kifestett részt aszfaltozták újra, a többi maradt a régi állapotában.

A felcsúti önkormányzat levelét és az MKKP válaszát a párt Facebook oldalán lehet teljes egészében elolvasni: