Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Rendkívüli kongresszust tartott a Jobbik: „Soha nem adjuk fel!”

Ez a cikk több mint 5 éves.

Rendkívüli ülést tartott a Jobbik annak kapcsán, megszűnnek-e, a gyűlésen elfogadott döntés szerint tovább küzdenek a NER ellen.

Az esemény utáni sajtótájékoztatón elhangzottak szerint a párt tovább fog küzdeni az igazságtalanság ellen, melynek megtestesítője meglátásuk szerint a NER és Orbán Viktor.

A kongresszus döntése szerint ügyek mentén együtt kell hogy működjenek más, a NER ellen küzdő pártokkal, azonban szorosabb együttműködést csak a Lehet Más a Politikával tudnak elképzelni, mivel állításuk szerint közel áll egymáshoz a krédójuk és elképzelésük a jövőről, valamint

„velük látják ugyanúgy a megoldást, (…) emellett mindkettő huszonegyedik századi párt.”

A párt szerint a Fidesz megpróbálta megszűntetni a Jobbikot, mivel ők e legerősebb ellenzéki párt, és veszélyt jelentenek Orbán rendszerére – az elmúlt több, mint egy évben harcolnak az Állami Számvevőszékkel, mely meglátásuk szerint politikai megrendelésre bünteti a Jobbikot oly mértékben, mely már működésüket fenyegeti – emiatt az utóbbi időben többször felmerült, hogy megszűnnek.

A Jobbiknak elmondásuk alapján nincs jogi lehetősége az ÁSZ büntetésének megtámadására a jelenlegi rendszerben, így kénytelenek kifizetni a büntetést.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, az Állami Számvevőszék a-tól cettig végigbüntette az ellenzéki pártokat, jellemzően tiltott pártfinanszírozásra és kampánypénzek szabálytalan felhasználására hivatkozva, mely ellen a pártok rendszeresen tiltakoznak.

„Nehéz helyzetben vagyunk, nem tagadjuk, ennek ellenére minden lehetőséget megragadunk hogy eljussunk az emberekhez”

– nyilatkozta a párt képviselője a sajtótájékoztatón azzal kapcsolatban, hogy állításuk szerint ők, mint az EP-választáson egyedül induló, legerősebb ellenzéki párt nulla (0) forintból kell, hogy kampányoljanak az elkövetkezendő választás előtt.

A kongresszuson száz százalékos támogatással elfogadtak egy kiáltványt, melynek fő üzenete:

soha nem adjuk fel!

A kongresszus utáni sajtótájékoztatót a HVG közvetítette élőben:

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán