Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Miközben Csecsenföldön melegeket gyilkolnak meg, a magyar köztévé homofób népbutítást művel

Ez a cikk több mint 5 éves.

Éppen tegnapi hír: meg nem erösített hírek szerint 2 ember halt bele a teljhatalmú csecsen elnök, Ramzan Kadirov rendőrségének ütlegeibe és kínzásába, és a helyi érdekű diktátor LMBT-ellenes kampányának legújabb hulláma keretében összesen negyven embert fogtak le csupán szexuális irányultságuk miatt.

A 4 halálesettel kapcsolatban a Guardian például azt írja, a nemzetközi nyomás, amely az elmúlt évben a homoszexuális, illetve szexuális kisebbségekhez tartozó embereket szabályosan politikailag üldöző és sokszor emiatt őket meg is semmisítő rezsim és védelmezője, Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen indult, egyáltalán nem tántorította el a csecsen rendőrséget és Kadirovot rémtetteiktől, azok éppen december végén kezdtek bele az újabb letartóztatási hullámba.

Az amúgy is mostanában mélypontját élő nemzetközi diplomácia „nyomásgyakorlása” tehát esetükben szó szerint annyit ért, mint halottnak a csók.

Ez a helyzet már önmagában is borzongást, mélységes megütközést kellene, hogy kiváltson itthon is, és noha sok aljasságot el tudunk már képzelni az orbánista propagandagépezet által már régen elhódított MTVA munkatársaitól is (elég ha csak az M1 rendszeres „migránshíradóira” gondolunk és utalunk itt), az a teljesítmény amelyet Trombitás Kristóf és Szőnyi Szilárd, a szép emlékű régi Heti Válasz egykori szerkesztője előadtak, még ebből a mezőnyből is alulról lóg ki.

Vessünk csak egy pillantást a 444 tegnapi összefoglalójára a műsorból, így annak megtekintését akár meg is spórolhatjuk. Már a téma, az LMBT-emberek mindennapjai és annak felkonferálása is vérforraló:

A legkevésbé gondolunk viszont azokra, akik ebben az állapotban(?), betegségben(?), másságban(?) kell, hogy éljenek nap, mint nap.

Noha mindezt újból elismételni igencsak fárasztó, emberek szexuális orientációja a magát valamennyire is komolyan vevő tudomány számára már évtizedek óta nem „betegség” és nem okoz önmagában szenvedést.

Szenvedést valójában az okoz, ha egy ország közmédiája például jelentős műsoridőt szán arra, hogy állampolgárok tízezreit alázza meg ezzel a beszédmóddal és azzal az amerikai eredetű sületlen és ostoba hiedelemmel, hogy a homoszexualitás „rendellenesség”, amelyből majd derék álkeresztény emberek kigyógyítanak.

És mondhatnánk azt, hogy a „kigyógyítás” mellett kardoskodó Szőnyi Szilárdnak vagy Hodász András atyának valójában magánügye, hogy Trombitás Kristóf lelkes asszisztenciája mellett hogyan alázza meg saját magát szélesebb közönség előtt, de sajnos ez sem teljesen igaz.

Nemzetközi melegjogi szervezetek már elég régen készítenek tudományos igényű munkákat is arról, hogy az említett álprotestáns amerikai hiedelem (amely ijesztő mértékben terjed Afrikában is, miután levitézlett porszívóügynökei a melegházasság bevezetése után az USA-ban már nem kellettek senkinek, így máshová ódalogtak el) hány ember életét teszi tönkre évente és hány öngyilkossághoz vezet, hogyan kodifikálja számos országban a társadalom legaljasabb ösztöneit.

Az Egyesült Államokban mintegy 700 ezer embert kényszerítenek, avagy manipulálnak bele ilyen „konverziós terápiába”, amely azonban a depresszió és öngyilkosság kockázatát természetesen csak megnöveli, és feldolgozni sem egyszerű. Éppen ezért New York állam nemrég be is tiltotta azt a területén.

De mindez szélesebben véve magát a magyar társadalmat is érinti. Noha a kormánypárti propagandamédiától és különösen Siklósi Beatrix kultúrosztályától ez szinte kötelező színvonal, érdemes azért mégis felemlegetni, hogy

a közmédiának kiemelt feladata, hogy a világ eseményeinek tükrében kielégítő mértékű tájékoztatást nyújtson Magyarország állampolgárainak, és ismeretterjesztőnek szánt műsorainak is érzékenynek kell lennie arra, mi történik tőlünk nem is akkora távolságra az „egészséges keresztény család” vagy a „muszlim értékek” nevében:

Konkrét terroruralom.

Nem feltételezem azért, hogy mindezzel, és Ramzan Kadirov gyilkosságaival az M5-nél vagy az MTVA-nál senki nincsen tisztában, sőt éppen ennek az ellenkezőjét gyanítom.

De éppen akkor – Hodász atyával súlyosbított – nettó homofób műsort leadni a köztévén, amikor ezekbe az eszmékbe, avagy azok muszlim-szélsőjobboldali variánsába éppen emberek halnak bele, olyan arcátlanság, amelyet egyszerűen nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Nem lehet az ilyesminél is félrenézni és besorolni a napi propaganda ismétlődő aljasságai közé, amikor emberellenes eszméket konkrétan az atrocitások ideje alatt emlegetnek fel és dicsérnek meg. Ennek semmi köze bármiféle értékrendhez, vagy hagyományhoz, amivel rokon, az inkább a hergelés és uszítás.

Talán éppen ezért, és még ezer más kisebb és óriási bűn miatt járt decemberben is 13 parlamenti képviselő az MTVA székházánál, és ezért követelték több ezren az épület előtt, hogy végre, évek után legalább minimális tisztességet gyakoroljanak a nép irányába a közmédia urai (és legfelső ura, Orbán Viktor).

A végső választ azt hiszem, akkor adták meg minderre, amikor egyszerűen biztonsági őrökkel dobattak ki megválasztott képviselőket az épületből. Mindez mára félreérthetetlenné teszi az MTVA szerepét, és felelősségét mindabban, ami ma történik Magyarországon.

Ezt a felelősséget – például a konverziós terápia Kadirov propagandájával egybecsengő hirdetését – pedig nem lehet elkerülni, akármit is gondoljanak erről a Kunigunda útján ma.

Címlapkép: M5