Eredmények 99,9%-os feldolgozottságnál

52,14%
16,26%
9,92%
6,68%
6,44%
Szerzett mandátumot:
Fidesz: 13 (52,14%)
DK: 4 (16,26%)
Momentum: 2 (9,92%)
MSZP-P: 1 (6,68%)
Jobbik: 1 (6,44%)
Nem szerzett mandátumot:
Mi Hazánk: 3,33%
MKKP: 2,63%
LMP: 2,19%

A Ryanair továbbra sem tanul a sztrájkokból

A német Vereinigung Cockpit pilótaszakszervezet kedd hajnal háromtól ismét huszonnégyórás sztrájkba hívja a Ryanair német, illetve német bázisokon dolgozó pilótáit. Miután nyáron sorozatos sztrájkokkal próbáltak jobb bérezést és megfelelő munkakörülményeket követelni – ezzel rengeteg járattörlést, emiatt vélhetően tetemes bevételkiesést elérve – a pilóták továbbra sem kaptak megfelelő ajánlatot a cégtől.

A szakszervezet követelései a kollektív munkaszerződést és a megfelelő munkakörülményeket illetően nem változtak az elmúlt hónapokban, ennek ellenére a Ryanair mindeddig nem volt hajlandó olyan megállapodástervezettel előállni, melyet a pilóták el tudtak volna fogadni.

Habár a pilóták szerint a tárgyalásokhoz elengedhetetlen lenne, hogy a céget a német törvényekkel tisztában levő, a német jogrendszerben otthonosan mozgó tárgyalópartner képviselje – ennek érdekében javasoltak is megfelelő kvalitású jelölteket – a Ryanair egy olyan ír mediátor személyéhez ragaszkodik, akinek nincs meg a megfelelő jártassága – és különalkukat próbál kicsiholni. Ingolf Schumacher, a VC vállalati kapcsolattartója ezt úgy látja, hogy

„[a] Ryanair egyértelműen a hátsó ajtón keresztül próbálja meg átnyomni rajtunk a feltételeit és ajánlatait. Ez nem fog működni”.

A Ryanair vezetése és az ír, valamint olasz pilóták között létrejött megállapodásokban foglalt engedményeket a német szakszervezet nem tartja elégségesnek. „Ezen megállapodások nem lehetnek a németországi helyzet megoldásának a sablonjai” – fogalmaz a közlemény.

Írországban a cég és a szakszervezet a mai napig nem állapodott meg a kollektív bérezést és az általános munkafeltételeket illetően, így a sztrájk még ott sincs kizárva – Olaszországban pedig a szolgálati időbeosztás és a bérezés kérdésére nem sikerült megnyugtató megoldást találni a VC szerint.

A sztrájkoló pilóták nem fáradnak, kérdés hogy a Ryanair vezetése meddig tudja eladni a részvényeseknek a járatkimaradások miatti profit- és presztízsveszteséget. „A tárgyalások az augusztus eleji sztrájkok erős üzenete ellenére megrekedtek. Azonnali megoldásokat várunk” – nyilatkozta Schuhmacher.

via Vereinigung Cockpit
Olvass tovább!