Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Akkora hűségesküt tett az ATV tulajdonosa Orbánnak, hogy Habony kapja a másikat

Ez a cikk több mint 7 éves.

Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze és ebben a minőségében az ATV tulajdonosa, illetve az ATV hírigazgatójának apja Facebook posztban tette le a garast Orbán Viktor mellett.

00402828.jpeg

Fotó: Hit Gyülekezete/Facebook

Németh arról posztolt, hogy szerinte Kálmán Olga átigazolása a Hír TV-hez a Hit Gyülekezete és Orbán Viktor elleni támadás, de ő nem adja meg magát:

A megdöbbenés másik oka az, hogy Kálmán Olga a Hír TV-hez való szerződésével – akarva-akaratlanul – Simicska és szövetségesei Orbán Viktor elleni vendettájának központi szereplőjeként kínálta fel magát, amiről egy híres salamoni mondás jut eszembe: „Kóbor kutya fülét ragadja meg, aki felháborodik a perpatvaron, amely őt nem illeti.” De ehhez már sem a Hit Gyülekezetének, sem pedig az ATV-nek sincs semmi köze. Az elmúlt napok eseményeiből világosan megértettem: a Simicska-rendszer jobb- és balirányú helyezkedésének és manőverezésének útjában állunk. Szeretném Simicska úr tudomására hozni, hogy kemény fába vágta a fejszéjét.

Szerencsére persze e mondatok szerint a Hit Gyülekezetének Orbán és Simicska perpatvarához nincs köze, de azért Németh nem felejti el leírni azt a politikai véleményét, hogy itt a gonosz Simicska támad Kálmán Olga leigazolásával Orbánra. És persze nem ezért, de azért keményen szembenéz Simicskával. Ellenségem ellensége a barátom.

Persze ezen nem lepődik meg senki, aki olvasta Németh fél évvel ezelőtti Mandinernek adott interjúját, amelyben a vezető lelkész kifejtette egy szép logikai sor végén, hogy ma a baloldali liberális gondolkodás a legnagyobb veszély a demokráciára, és ez a veszély a muszlimokkal együtt tör Európára, tehát amit Orbán csinál a menekültválságban, az maga a demokrácia védelme.

De elegáns Németh kirohanása azért is, mert a februrár 15-ig még ATV-alkalmazott Kálmán Olga nyilván a szerződéséből adódan nem válaszolhat a tulajdonos gyanúsítgatásaira.

Az is érdekes szempont, hogy az Index cikkének kikerülése után, amelyben tényként közlik Kálmán Olga Hír TV-hez való igazolását, a teljes Habony által vezetett kormányzati média rászállt Kálmán Olgára, és olyan szinten vette védelmébe az ATV-t, mintha az az elmúlt években nem is a a baloldali-liberális pártok zászlóshajója lett volna.

Persze nehéz cikket írni egy ilyen helyzetről, hiszen Kálmán Olga televíziós vezető szerepe és egyeduralma a politikai műsorok tekintetében (amelyet nyilván tehetesége nélkül nem érhetett volna el), olyan felelősséget is rótt a műsorvezetőre, amellyel az elmúlt években sokszor nem tudott élni, és sokszor szerintem rossz irányba befolyásolta például az ellenzék helyzetét, illetve kevés esélyt adott friss és értelmes arcok megjelenésére a képernyőn. Nem beszélve az ügy másik szereplőjéről, Simicska Lajosról, akiről tényleg nem kell többet mondani, mint hogy jelenleg ellenzéki médiáját azért a Fidesszel közösen tőlünk lopott pénzből tartja fenn.

De ha Németh Sándorék tényleg végrehajtják azt a bukfencet, amellyel az ATV-t balos, libsi tévéadóból (még ha mondjuk a melegházasság, vagy menekültek kapcsán nem is ezek az értékek domináltak) egy Fidesz-közeli médiummá tolják át, akkor felzárkóznak a geci lista egyik elég magas helyére.

Persze ezt még nem tudjuk, vagy nem látjuk tökéletesen, de azt viszont már láthatjuk és tudhatjuk, hogy a Hit Gyülekezetének vezetője, az ATV tulajdonosa, ha választani kell, Orbán mellé fogja rakni a garast, ez pedig nem sok jót ígér se a tévé nézőinek, se az ottani munkatársaknak.

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.