Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Dúró Dóra: A „baloldal” nem tudott életképes víziót felmutatni Magyarország számára

Ez a cikk több mint 2 éves.

Az ellenzéknek nem a szervezeti felépítésével volt a gond, hanem nem tudtak olyan életképes víziót nyújtani Magyarország számára, amely vonzó lett volna az embereknek, nyilatkozta Dúró Dóra a Spirit Fm-nek. A Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese egyetértett Török Gábor azon, Telexen elhangzott kijelentésével, hogy ennek a választásnak ellenzéki oldalon ők az egyedüli nyertesei.

Bár voltak erőforrásai a ”baloldalnak” – vette át Dúró a kormány jelzőjét az egyesült ellenzékre -, ez az „elképesztő választási vereség” arra utal szerinte, hogy ellenzékváltásra van szükség.

Dúró úgy fogalmazott, hogy ők programközpontú kampányt vittek, és óriási ellenszélben küzdöttek. Így a multinacionális tech cégek cenzúrájával, utalva ezzel arra, hogy a párt Facebook-oldalát letiltották a múlt héten. De a fideszes médiabirodalom is igyekezett elhallgattatni őket, többek között minimális számú plakáthelyet kaptak.

Toroczkai László, a 2018-ban alapított formáció elnöke lesz a párt 7 fős parlamenti frakciójának vezetője. Dúró bízik benne, hogy mindez csak a kezdet, és a növekedés évei következnek.

A jelenlegi adatok szerint a Mi Hazánk tegnap 295 349 listás és 295 349 egyéni szavazatot kapott, ezzel sikerült 7 mandátumot elnyernie. Toroczkai Csongrád-Csanád 02. számú oevk-ban a szavazatok 9,66% -át szerezte meg. Dúró Dóra pedig 4,93%-ot kapott a győztes Jámbor András ellenfeleként Budapest 6. választókerületében.

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás