Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az MSZP társelnöke szerint is a jobbikos szavazók eltávolodása a vereség egyik fő oka

Ez a cikk több mint 2 éves.

Tóth Bertalan Facebook oldalán értékelte a tegnapi választást. Az MSZP társelnöke tudták, hogy a pálya leejteni fog, de nem nekik, a propaganda gépezettel és a 12 éves kormányzás alatt kialakított gazdasági háttérrel szemben nem tudtak versenyezni. Eközben az ország jobban el van adósodva mint 2010-ben.

„A háború, az osztogatás és a 6 párti ellenzékből kiszűrődő viták nem az ellenzék irányába tolták a szavazókat.”

Tóth szerint a DK és a Jobbik együttműködésének hatására a Jobbik korábbi szavazói a Mi Hazánkhoz és a Fideszhez pártoltak át.

Megjegyzete azt is, az MSZP a legtöbb korábbi helyét meg tudta szerezni. Tóth felsorolta, hogy az ellenzéki pártokból egyéniben ki mennyi helyet tudott szerezni, ez alapján az MSZP-Párbeszéd a 8 mandátumával a legtöbbet. Elmondta, pártjával országjárásba kezdenek, hogy párbeszédet folytassanak és közösen tervezzék meg a jövőt a választókkal. Emellett választmányi ülést írtak ki április 23-ra. Nem vígasz ugyan, de 15-16 helyével az MSZP-Párbeszéd a legerősebb parlamenti erő – jegyezte meg Tóth.

„Most az értékelés, soraink rendezésének és a tervezés időszaka következik. Soha nem volt még ekkora szükség arra, hogy összekapaszkodjunk, hogy megtartsuk egymásban a hitet és az elszántságot! A munka, amit elvégeztünk, nem volt hiábavaló. A közös erőfeszítéseink adhatják az alapot annak az új politikának, amely elvezeti Magyarország többségét a felismerésig: csak egy világosan beszélő, baloldali alapokra építkező erő képes leváltani a Fideszt.”

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán