Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Párbeszéd frakciója erősebb lesz, mint a legutóbbi ciklusban

Ez a cikk több mint 2 éves.

A Párbeszéd  Magyarország választási rendszer egyenlőtlenségét és  az „orosz típusú progapandagépezetet” okolja a közös ellenzék bukásáért, de azért elfogadják a választási eredményeket – írják Facebook-posztjukban.

Továbbá üdvözlik, hogy „Magyarország történetének legaljasabb népszavazása” érvénytelen lett, és rámutnak arra is, hogy az elnyert egyéni és a listás szavazatokkal együtt a Párbeszéd erősebb frakcióval vághat neki a következő ellenzékben töltendő ciklusnak, mint az ezt megelőzőnek. Posztjukból az viszont nem derült ki, hogy leendő frakciójukhoz számítják-e még Márki-Zay Pétert, aki ellenzéki listavezetőként biztosan bejut a parlamentbe – már ha felveszi a mandátumát -, és korábban a Párbeszéd frakcióját jelölte meg .

Karácsony Gergely pártja a továbbiakban is zöld-baloldali célokért fog küzdeni, valamint felhívták a figyelmet az ellenzéki népszavazásra is:

„Hisszük továbbá, hogy az előttünk álló népszavazás – a Fudan-törvény visszavonása és az álláskeresési járadék meghosszabbítása – sikeres lesz.”