Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Újabb szervezett szavazószállításról számoltak be a borsodi 6-os választókerületben

Ez a cikk több mint 2 éves.

Egy önkéntes szavazatszámláló, Newman Tímea arról számolt be a 24.hu-nak, hogy a borsodi 6-os választókerületben található Mezőzombor településre szervezetten, személyautókkal hordják az embereket szavazni.

Newman Tímea állítja, látta és hallotta, amint egy választó a személyautóból kiszállva azt mondta, „előbb kérem az ötezer forintomat”.

A szavazatszámláló értesítette a jegyzőt, de a jegyző nem tartotta érdemesnek jegyzőkönyvbe venni az esetet, ehelyett átirányította Newmant a rendőrséghez. A rendőrség viszont arról tájékoztatta, hogy ilyen ügyben feljelentést csak a választási bizottság tehet. Ezek után a szavazatszámláló bizottság alelnökéhez fordult, aki közölte, rájuk csak az tartozik, ami a szavazóköri helyiségben történik. Az ellenzék jelöltje is bejelentést tett a helyi választási bizottságnál.

A mai napon már történt egy csalásgyanús eset a választókerületben. A Tiszta szavazás civil szervezet Facebook-oldalán arról posztoltak, hogy megfelelő helyre húzott X-ért 10 ezer forintot kapnak azok a szavazók, akik azt lefotózzák és megmutatják egy embernek.

Egy szemtanú szerint a gyakran forduló autón egy cég logója állt. A 24.hu utánajárt ennek a céglogónak és egy szerencsi illetőségű építőipari vállalkozáshoz kötötte.

Címlapkép: MTI/Vajda János