Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Több megyében is erőszakoskodtak a Tiszta szavazás önkénteseivel

Ez a cikk több mint 2 éves.

Több helyen is zaklatták a Tiszta szavazás önkéntes őrszemeit a nap folyamán, közölte a csoport egy, a Mércének is eljuttatott sajtóközleményben.

A Heves megyei Gyöngyösön a választási csalásnak tekinthető utaztatás dokumentálása közben érte fenyegetés az önkénteseket, amikor az autójukat többször is megütötték. Az aktivisták rendőrt hívtak, bejelentést tettek. Hasonló eset játszódott le a Borsod megyei Alsózsolcán, ahol vélhetően szintén utaztatás zajlott: a Tiszta szavazás tagjait itt is megfenyegették a feltételezett elkövetők.

A Csongrád megyei Makón a szavazókör előtt zaklatták az aktivistáinkat, kamerázták őket, fel akarták rúgni a pultjukat, miközben azt kiabálták: „mindenki szavazzon a Fideszre”. Az őrszemek itt is rendőrt hívtak.

Nagykállón pedig egy szavazó arról számolt be, hogy amikor véletlenül egy választási megfigyelő aktivistával és egy másik szavazóval a szavazóhelyiség előtt állt, a helyi római katolikus pap odakiabált nekik, hogy „mit képzelnek magukról, Nagykállóban nincs választási csalás”. A panaszos szavazó úgy fogalmazott „azt hittük, hogy nekünk jön”, hozzátéve, hogy az atrocitás nagyon megviselte. Az incidens végéről és az idézett választópolgár beszámolójáról a Tiszta szavazás videót is közzétett:

Címlapkép: MTI/Vasvári Tamás