Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Visszaadják-e Újpestnek a kórházát?”

Ez a cikk több mint 4 éves.

Erre volt kíváncsi Varju László, a DK országgyűlési képviselője.

100 ezernél is többen élnek Újpesten, ahol az elmúlt években több kórházat is bezártak – emlékeztetett Varju. A legutóbbi bezárás óta nincs is kórház a kerületben.

„Az újpestiek kórházat akarnak” – fogalmazott a DK-s politikus, miközben a kormány időnként munkásszállót, máskor hajléktalanszállót csinálnának a volt kórház épületéből.

Varju arra kérte a miniszterelnököt, hogy ezt ne tegyék.

Orbán szerint a kérdés jogos. Egyben jelezte: november 30-ig a kormány által kijelölt tárgyalónak és az újpesti polgármesternek (Déri Tibor, Momentum) kell felvennie a fonalat és megkezdenie az egyeztetést.

Varju nagyon örült a pozitív hozzáállásnak, és mint mondta, bízik benne, hogy sikeres is lesz. Némi kételyt is vegyített mondanivalójába, azt ugyanis a miniszterelnök egy szóval sem említette, hogy valóban kórház lesz a volt kórház épületében.

Orbán válaszában megismételte: az újpestiek majd eldöntik, hogy mit akarnak az üres épülettel kezdeni, a kormány kijelölt egy tárgyalópartnert, aki az újpesti polgármesterrel tárgyalhat.

Nem válaszolt viszont arra a kérdésre, hogy akkor tényleg szándékukban áll-e újra kórházat nyitni a kerületben, vagy sem. Végezetül csak megismételte:

„Nyitva van az ajtó.”