Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán szerint diktatúrában „nem szokás” jól szerepelnie az ellenzéknek egy választáson

Ez a cikk több mint 4 éves.

Szabó Tímea azonnali kérdésében emlékeztette Orbánt, aki azt mondta október 13. után, hogy együtt akar működni az ellenzéki önkormányzatokkal, de az azóta hozott intézkedések alapján mégiscsak meg akarja fojtani az új városvezetéseket.

Orbán válaszában úgy fogalmazott, diktatúrában nem szokás jól szerepelnie az ellenzéknek egy önkormányzati választáson, ezért „mulatságos diktatúrásdit játszania” az ellenzéknek.

A Szabó Tímea által példaként hozott iparűzési adós törvényre reflektálva azt mondta Orbán, „ilyen javaslat nincs a parlament előtt, hogy iparűzési adót csak tömegközlekedésre lehetne fordítani, hanem azt, hogy „első helyen kell” arra költeni belőle. Utána ha marad, lehet belőle másra is költeni – tette hozzá Orbán.

Szabó Tímea visszakérdezett: jól érti-e, hogy akkor Budapest valóban másra is lehet majd költheti majd az iparűzési adóból befolyt bevételét.

Orbán viszontválaszában azt mondta, nem szeretné, ha az azonnali kérdések órája jogszabály-magyarázatokra redukálódna. Szerinte egyetértés volt a tömegközlekedés finanszírozásának fontosságában  Karácsony Gergely és közte.