Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Jakab Orbánnak: Szokott-e imádkozni az egészségügyi rendszer áldozataiért?

Ez a cikk több mint 4 éves.

„Örülök annak, hogy pár hét lazsálás után végre betalált ide a munkahelyére, ma ugyanis nem száraztésztát hoztam önnek és nem is narancsos buktát, hanem valami egészen mást”

– kezdte miniszterelnökhöz intézett azonnali kérdését a Jobbik frakcióvezetője, Jakab Péter.

A politikus azt mondta, azt hozta, amitől Orbán a legjobban fél: az emberek hangját. Előbb egy külföldre kényszerült édesapa kérdését tolmácsolta: „mennyi kártérítést kellene kapnom a lányaimtól külön töltött napokért?”

Jakab arra volt kíváncsi, mit üzen Orbán ennek az embernek: azt hogy Magyarország jobban teljesít, vagy azt hogy fontosak neki a családok a sajátján kívül is.

Majd áttért Mészáros Lőrincre is, hogy árulja el Orbán, Mészáros vagyonából hány milliárd az övé.

„Vállalja, hogy hazugságvizsgálóra kötve is válaszol erre a kérdésre?” – kérdezte Jakab?

Ezek után tovább sorolta az emberek kérdéseit: meg tudna-e Orbán élni 56 ezer forint nyugdíjból, meg tudna élni családja a minimálbérből?Hová tűnt a magánnyugdíj-pénztári vagyon? Mikor állíttatja le a kilakoltatásokat? Szokott-e imádkozni az egészségügyi rendszer áldozataiért? Készül-e a beszéddel, amelyben bocsánatot kér a magyar emberek ellen elkövetett bűnökért.

„És ízlett-e a narancsos bukta, a jászberényi?” – zárta kérdései sorát.

Válaszában Orbán arról beszélt, a választásokon az emberek elmondják, ki mennyit ér: a tavaly a Jobbik még 20-at, most már csak 6 százalékot ér. Orbán szerint ennek az oka, hogy a párt visszaél az emberek türelmével, amikor együttműködnek Gyurcsány Ferenccel és a baloldali pártokkal.

„Meddig él vissza a Jobbik az emberek türelmével?” – replikázott a kormányfő.

Viszontválaszában Jakab megismételte kérdéseit, majd hozzátette, az embereknek elegük van Orbánék pökhendiségéből, és abból, hogy az ellenzéket kitiltanák a parlamentből, mert Orbánt sérti az igazság.

„De az igazság csak a hazugokat sérti” – tette hozzá.

Orbán viszontválaszában az elmúlt évek minimálbér-emelését és a szakmunkás minimálbér emelését hangsúlyozta.

„Mi nem csak kiabálunk, mi már letettünk valamit az asztalra” – tette hozzá.

Arról is beszélt, elfogadhatatlan, hogy az ellenzéki képviselők „agressziót, rendbontást és trágárságot” visznek a parlamentbe, ennek szankcionálására erősebb szabályok kellene. Zárásképp még SZDSZ-ezett egyet.

Címlapkép: MTI/Kovács Attila