Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Wittinghoff szerint semmi hasonlóság nincs az ő és a Borkai ügye között

Ez a cikk több mint 2 éves.

Miután pár napig agyonhallgatta az ügyet, a kormánypárti média legelőször úgy kezdett el írni a Borkai Zsoltról napvilágot látott felvételekről, hogy azokat párhuzamba állította a Wittinghoff Tamás budaörsi polgármesterről kiszivárogtatott felvételekkel.

Az Azonnali most hosszú interjút készített Wittinghoffal, amelyben rákérdeznek erre a párhuzamra.

„Határozottan visszautasítom, hogy a két ügyet párhuzamba állítsuk. Engem előre megfontolt szándékkal csapdába csaltak, és a hazugságokkal ellentétben a szexért nem fizettem. Csak magánéleti vonatkozása van. Viszont az alapján, amit a másik ügyről egyelőre tudni lehet, ott már súlyos korrupcióról, sok milliós útról és sok szereplős orgiáról szólnak a hírek. Nem egyszerűen magánéleti ügyről” – nyilatkozta.

Beszélt arról is, hogyan reagáltak a budaörsi választók a videó napvilágra kerülése után:

„Soha annyi biztatást, kedvességet és együttérzést nem tapasztaltam, mint most. De ettől függetlenül a dolog mérhetetlenül megvisel. Borzasztóan szégyellem, ami történt, és hogy milyen hülye voltam, amikor nem ismertem fel a csapda nyilvánvaló jeleit. És egyébként is, nagy hibát követtem el.”

Arról, hogy miért gondolja, a kiszivárogtatás a Fidesz műve, a következőket mondta:

„Pontosan tudom, hogy mi, miért és hogyan történt. Ha belegondolunk, hogy fél évvel a választás előtt ezzel a felvétellel igyekeztek zsarolni, rábeszélni arra, hogy ne induljak az önkormányzati választáson, majd a választás előtt két héttel vetik azt be, nagyon butának kell lenni, hogy ne értsük az összefüggést.”

Címlapkép: Balogh Zoltán / MTI