Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

24.hu: Titkos szexvideóval támadják Wittinghoff Tamást, Budaörs polgármesterét

Ez a cikk több mint 4 éves.

Kormánymédia által uszított rendőrségi akció, torz arcúra photoshoppolt ellenzéki jelöltek az önkormányzati lapban, erősen megvágott hangfelvétel kiszivárgása – ebben az önkormányzati választásban a negatív kampányolás fortélyaiból már kiadós ízelítőt kaphattunk, de vonat nem áll le.

A 24.hu számol be arról, hogy titokban rögzített szexvideóval próbálják meg lejáratni Wittinghoff Tamást, a Budaörsöt 1991 óta vezető polgármestert.

„Tisztelt Választópolgár! Tekintse meg Wittinghoff Tamás bemutatkozó videóját”

– ez a mondat szerepel azon a szórólapon, amelyet szombaton dobtak be budaörsi postaládákba és amelyen egy link is szerepel. Az internetes hivatkozás egy pornóvideókat megosztó oldalra visz, konkrétan egy 12 perces, titkosan rögzített videóra, amelyen a cím tanúsága szerint egy magyar politikus és egy prostituált együttléte látható.

A videót már 16 hónapja feltöltötték az oldalra, mindezidáig 2400 megtekintés volt rajta, így a 24.hu szerint aligha véletlen, hogy épp az önkormányzati kampányban kerül a nyilvánosság elé, holott ez már korábban is megtörténhetett volna. A szórólapon szerepel a Megalázott nők védegylete név is, ám ennek a szervezetnek eddig semmi nyoma nincs.

A portál megkereste Wittinghoffot is, aki elmondta, tudott a felvételről, ugyanis közzétételét zsarolások előzték meg, és értesült már a szórólapok terjesztéséről is.

Hozzátette: „politikai ellenfeleivel szemben” ő semmilyen törvénytelenséget nem követett el, az ügyben feljelentést tett, hiszen mind a videó rögzítése, mind annak közzététele bűncselekmény.

Ennél többet nem akart mondani, nem szeretné ugyanis, ha városvezetői tevékenysége helyett erről szólna a kampány.

Frissítés (16:15) – Időközben az Indexnek is nyilatkozott a budaörsi polgármester. Elmondása szerint a felvételen nem prostituáltról van szó, ő nem keresett fel prostituáltat, egy nő csábította el, aki feladatot hajtott végre. „Szó nem volt prostituáltról” – mondta. A felvétel az előző önkormányzati választás után készült. „Nagyon-nagyon régi ez a történet, én belesétáltam egy csapdába” – tette hozzá. Azt is elmondta, családja minderről már rég tud, velük ezt tisztázta, és mellette állnak.

Wittinghoff 1991 óta vezeti Budaörsöt és az ország egyik legsikeresebb polgármestereként tartják számon. Hosszú ideig az SZDSZ színeiben politizált, egy ideje már azonban a Budaörs Fejlődéséért Egyesület jelölésében indul, így tesz a mostani önkormányzati választásokon is.

A 24.hu-nak adott augusztusi interjújában úgy nyilatkozott:

„a lehető leggyalázatosabb támadásokra készülök, és fel is vagyok rájuk készülve, túl fogom élni őket. Abban külön bízom, hogy a választópolgárok az alapján döntenek, amit az utóbbi néhány évtizedben tapasztaltak akár tőlünk, akár a riválisaink részéről.”

Az elmúlt évek kampányai során már megtapasztalhattuk, hogy egyre nagyobb és nagyobb teret nyer a negatív kampány – a kommunikációs szakirodalom szerint ez nem alkalmas arra, hogy nagy választói tömegek politikai elköteleződését változtassa meg, arra viszont mindenképp, hogy elbizonytalanítsa, és emiatt otthonmaradásra ösztönözze a szavazópolgárokat.

Címlapkép: Balogh Zoltán / MTI