Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Karácsony Gergely a hangfelvételről: „Üzleti körök fenyegettek, de kidobtam őket, mint macskát szarni”

Ez a cikk több mint 4 éves.

Sajtótájékoztatóján röviden reagált ma délután Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt a ma kiszivárgott, megvágott hangfelvételre, amely ma reggel jelent meg a 444-en.

„Újabb határátlépés történt, amely a személyemet is érinti”

-mondta Karácsony, majd hozzátette:

„Nyilvánvaló, hogy a hangfelvétel manipulált, nyilvánvaló, hogy a beszélgetőtársam hangját, és bizonyos részeket kivágtak. A Fidesz annyira félti hatalmát, hogy mostanra már titkosszolgálati eszközöktől sem riad vissza. […] Semmi olyasmi nem hangzott el ezen a felvételen, amit máshol, más körülmények között már ne mondtam volna el.”

Ezek után Karácsony azt mondta, az összevágott felvétel hamisan sugallja, hogy a zuglói MSZP fenyegette őt meg, és valójában olyan, Fideszen keresztül működő üzleti körökről van szó, amelyek megkeresték őket, de Karácsony, saját szavai szerint kidobta őket „mint macskát sz.rni.”

A Mérce kérdéseire válaszolva Karácsony megerősítette: nincs ellentmondás abban, hogy azt mondta, nem emlékszik a felvételre, de manipulatívnak tartja ezt. Úgy magyarázta ezt, hogy „aki végighallgatja a beszélgetést, annak nyilvánvalóvá válik, hogy manipulatív hanganyagról van szó.”

A sajtótájékoztatót a Mérce élőben is közvetítette:

Azt is kiemelte, ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz, és aki a felvételt kiszivárogtatta, az akár „3 év börtönre is számíthat.” Továbbá nemzetbiztonsági ügynek nevezte, hogy ellenzéki politikusokról szóló, titkosszolgálati eszközökkel, törvénysértő módon készült felvételek kerülhetnek ki a kampányban.

Karácsony mellett az összes ellenzéki párt közösen állt ki, Gy. Németh Erzsébet DK-s, Soproni Tamás Momentumos polgármesterjelöltek és Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke közösen biztosították, támogatásuk rendületlen.

Soproni Tamás, VI. kerületi budapesti polgármesterjelölt úgy fogalmazott:

„A hangfelvétel éppen azt bizonyítja, hogy Karácsony Gergely tisztességes.”

A sajtótájékoztató eredeti témája az volt, hogy Hende Csaba szombathelyi országgyűlési képviselő korábban lehazaárulózta Nemény András ellenzéki, szombathelyi polgármesterjelöltet. Karácsonyék Nemény mellett is közösen álltak ki, és lemondásra szólították fel Hendét.

Röviden foglalkozott a ma reggel, a 444.hu-ra kikerült Karácsony-hangfelvétellel Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter is, aki a ma esedékes Kormányinfón úgy kommentálta az ott elhangzottakat, azok bizonyítják,

„maffiaszerű állapotok uralkodnak a baloldalon.”

ÉLŐ: Kormányinfó 09.26.

ÉLŐ: Hende Csaba hazaárulózása, növekvő üzemanyagárak, Mengyi Roland börtönbüntetése, leértékelődő forint. Gulyás Gergelyt kérdezzük a Kormányinfón

Gepostet von atv.hu am Donnerstag, 26. September 2019

A leírt helyzetnél a miniszter szerint „csak Karácsony magyarázkodása szánalmasabb”, ezzel a 444.hu cikkébe utólag belekerült, rövid interjúra célzott. Ugyanakkor kijelentette:

„természetesen szolidaritást vállalok az MSZP  által megfenyegetett Karácsony Gergellyel”.

Karácsony ma délután a Parlament előtt tartott sajtótájékoztatóján azt válaszolta, Gulyás „ne vele legyen szolidáris”, hanem a magyarokkal, és hagyja abba egy olyan kormányzat támogatását, amely káros az érdekeikre nézve.

A ma kiszivárgott, először a Herbal Reality Youtube-csatornáján megjelent felvételen a Párbeszéd közös ellenzéki főpolgármester-jelöltje egy magánbeszélgetésben úgy tűnik, hogy Karácsony azt állítja, Tóth Csaba, zuglói MSZP-s országgyűlési képviselő „megfenyegette,” és a hanganyag szerint Tóth azt is kijelentette, hogy ha Karácsony visszatér Zuglóba „elássák.”

Gulyás a fenyegetéseket pontosan nem idézte fel, és Tóth Csabát sem név szerint említette, csak úgy kommentálta azt a részt, hogy megtiltották Karácsony zuglói visszatérését:

„ez is Karácsony Gergely alkalmatlanságának bizonyítéka.”

A felvétel kapcsán korábban Karácsony Gergely a Facebookon, annak körülményeit és kikerülésének célját úgy magyarázta:

„A habonyi-rogáni fondorlatként létrejött hangfelvételen nem hangzik el semmi érdemi, amiről nem beszéltem volna korábban a nyilvánosság előtt is. Beszéltem arról, hogy gazdasági szereplők megfenyegettek – itt sem beszélek másról. Beszéltem arról, hogy sok vita volt korábban az ellenzéki oldalon. És beszéltem arról is, hogy nálam zéró tolerancia van a korrupcióval szemben. Örülök a „leleplezésnek” – immár minden budapesti tudhatja, hogy a magánbeszélgetésekben is ezt vallom.”

(24.hu, 444.hu)