Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Nem nagyon izgatja magát a rendőrség a szabolcsi ukrán átjelentkezők miatt

Ez a cikk több mint 4 éves.

fehérgyarmat Kapitányságról kapitányságra vándorol az a feljelentés, amelyet Tóth Bertalan MSZP-elnök tett Tiszabecsen és Záhonyban, miután tudomásukra jutott: ezerszám szervezik be az ukrán-magyar kettős állampolgárokat a határszéli falvakba az önkormányzati választás előtt.

A feljelentést Tóth a helyi választási bizottság határozata után tett Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, miután a helyi MSZP azzal fordult hozzájuk, hogy vizsgálják ki az átjelentkezések ügyét.

A választási bizottság azonban, amellett hogy elismerte, számos lakcímmel kapcsolatban felmerül a választási csalás gyanúja, azt közölték, az ügyben ők is tehetetlenek.

Az eredeti, tiszabecsi feljelentésről most azt közölték, az illetékességi okokból áttették a fehlrgyarmati rendőrkapitányságra, intézkedés, nyomozás tehát továbbra sem indult meg, pedig az eredeti információk még szeptemberben láttak napvilágot a Partizán filmjében:

Helyi beszámolók, a film szerint is a 2018-as, országgyűlési választások előtti akciókhoz hasonlóan folyik most is az ukrán-magyar kettős állampolgárok szervezett bejelentkeztetése északkeleten.

Címlapkép: Partizán