Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A győri ellenzék szerint a Fidesz elengedte Borkai kezét

Ez a cikk több mint 4 éves.

Győr „Rendkívüli sajtótájékoztatót” tartottak győri ellenzéki képviselőjelöltek, melyen Borkai korupciós ügyeiről és a helyi Fidesz kampánytechnikáiról volt szó.

Pollreisz Balázs a Borkai korrupciós ügyeiről és nők prostituálásáról beszámoló Ördög Ügyvédje blog csütörtöki bejegyzését idézte fel, mely szerint Borkai egy ismerőse nevén tart luxus magángépet. Pollreisz szerint Borkai „kuplerájt” csinált a városházából, és Tarlós István tegnapi megjegyzését is felidézte, mely szerint kollégája „méltatlanná vált tisztségére”. Az MSZP-s képviselő szerint a Fidesz „elengedte Borkai Zsolt kezét”.

Pollreisz arról is beszámolt, hogy az ellenzék plakátjait az éjszaka gyurcsányos matricákkal látták el, szerinte ilyesmire Győrben csak a Fidesznek van pénze.

A DK helyi képviselőjelöltje arról beszélt, hogy a helyi Fidesz önkormányzati pénzen folytat levelezést támogatóival. Juhász István egy fideszlogós fejléccel ellátott levelet mutatott be, amelyet még júniusban adtak fel – a szerinte az önkormányzat költségén küldött levél fideszes rendezvényre invitálja a támogatókat. A Demokatikus Koalíció képviselőjelöltje bejelentette, hűtlen kezelés és pénzmosás gyanúja miatt feljelentést tett.

Ahogy arról Borkai jachtos videói kapcsán mi is beszámoltunk, a győri polgármester kapcsán az elmúlt napokban erőteljesen felmerült a közhatalommal való visszaélés gyanúja. Borkai és köre, offshore-cégek beiktatásával több milliárdot kereshettek az Audi győri telepbővítéséhez- önkormányzati közreműködéssel – eladott telkeken. Az is kiderült, hogy a Borkai-szövetséges Rákosfalvy Zoltán ügyvéd érdekeltségébe tartozó offshore-cég havi egymillió forintos fizetést ad Borkai fiának. A kiszivárgott videókon látható másik üzletember cége pedig a vesztes ajánlatnál négyszer drágábban nyerte el két évvel ezelőtt a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál étkeztetési feladatait.

Borkai nem tagadta, hogy ő látható a kiszivárgott felvételeken, csak a korrupciós gyanúkat tartja megalapozatlannak.

A győri ellenzéki együttműködésből a Borkai-ügy kirobanása után lépett ki a helyi Jobbik négy képviselője, bár az Azonnali számítasa szerint hiányuk csak a töredékszavazatokban fog megmutatkozni: körzeteik stabil Fideszes körzeteknek számítanak.

Címlapkép: MTI / Koszticsák Szilárd