Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Csak Ti biztosíthatjátok a Mérce jövőjét!

A Mérce 2017-es alapításakor még csak halványan sejtettük, milyen kemény fába vágtuk a fejszénket, amikor elindítottuk Magyarország első, olvasói támogatásból finanszírozott politikai hírportálját. Csak fokozatosan jöttünk rá, hogy az álmaink megvalósítása több akadályba ütközik, és egy hosszabb távon is fenntartható lap működtetéséhez sok olyan tudásra és feltételre van szükség, aminek folyamatos biztosítása sokkal nehezebb, mint gondoltuk.

Azaz, a Mérce alapjainak újrarakására, amit az elmúlt években számos nehézség ellenére próbáltunk megvalósítani, a Ti támogatásotokkal, kedves Olvasók!

Azt már látjuk, hogy hosszú út van még előttünk, de arról is beszámolhatunk, hogy az elmúlt hónapokban nagy lépéseket tettünk egy fenntartható működés felé: nemcsak a szerkesztőség tagjainak munkafeltételein sikerült javítanunk, de tartalmaink fejlesztésén is tudtunk dolgozni. Miközben továbbra is igyekszünk élő közvetítésekkel jelentkezni a legfontosabb demonstrációkról, de a mainstream média által kevésbé követett eseményekről, konferenciákról vagy épp kilakoltatásokról is, jóval több olyan cikket találtok az oldalainkon, amelyeket máshol nem olvashattok a magyarországi médiában.

Az elmúlt hónapok tartalmi fejlesztései pedig, úgy látjuk, visszaigazolódnak: noha nincs éppen „politikai szezon”, a cikkeinket övező érdeklődés csak a legintenzívebb politikai időszakokban közelítette meg azt a figyelmet, amit most tapasztalunk.

Ez abban erősít minket, hogy van értelme arra alapozni a tartalomstratégiánkat, ami minket is a leginkább érdekel: a dolgozók helyzetére és a kizsákmányolás elleni küzdelemre, az ország környezeti és társadalmi áldozatokat nem kímélő újraiparosítása elleni szerveződésekre, a nők és a különféle elnyomott kisebbségek, köztük a romák emancipációs küzdelmeire, és közvetlen régiónk társadalmi, politikai folyamataira. Olvasóink arra számíthatnak, hogy a Mércén ezekkel a kérdésekkel egyre felkészültebb szerzők egyre inkább egyedi cikkeivel találkozhatnak a jövőben.

Ugyanakkor a Mérce létezése továbbra is törékeny, és évente többször is szembe kell néznünk a fizetésképtelenség lehetőségével.

Ha 3000 olvasónk havonta egy mozijegy árával hozzájárulna a működésünkhöz, az nemcsak fedezné a jelenlegi kiadásainkat, de akár bővülésben is gondolkodhatnánk.

Ehhez azonban még sokakat kell meggyőznünk arról, hogy mennyire fontos közös, ellenállásra képes intézményeket létrehoznunk és fenntartanunk. Köztük olyan platformokat, mint a Mérce, ahol a legfontosabb közügyeinkről adunk hírt, azoknak a nézőpontjából, akik a legnagyobb igazságtalanságok elszenvedői. Azokéból, akik láthatóvá teszik és felfejtik az igazságtalanságokat, és rámutatnak, hogy egyáltalán nem törvényszerűek. És azokéból, akik nem fogadják el őket, és közös erővel fellázadnak ellenük.

Mi biztosak vagyunk benne, hogy ez nem a világok legjobbika, és nem fogadhatjuk el törvényszerűnek a viszonyait. Épp ezért egy jobb világért szeretnénk dolgozni, mindazokkal, akik szövetségeseink lehetnek ebben a küzdelemben. Hálásak és büszkék vagyunk arra, hogy Titeket, Olvasóinkat is közöttük tudhatjuk. A rezignáció és tehetetlenség erejét csak együtt győzhetjük le, ahogy egy jobb jövő reményét csak együtt teremthetjük meg, enélkül pedig nincs esély politikai alternatíva építésére.

Addig, amíg nem lesz havonta legalább 3000 szövetségesünk, aki szavatolhat a Mérce biztonságáért, időről-időre szembe kell néznünk a csőd lehetőségével. Most is eljött ez a pillanat, legalább 7 millió forintra van szükségünk, hogy fedezzük költségeinket az év végéig, és ne a nulláról indítsuk 2024-et.

Ezért kérjük a Ti segítségetek, kedves Olvasók! Ha tehetitek, csatlakozzatok havi támogatóinkhoz, vagy járuljatok hozzá akár csak egy csekély összeggel a gyűjtésünkhöz! Bízunk benne, hogy a Ti támogatásotokkal ezúttal is átlendülünk a nehézségeken, és Veletek együtt ünnepelhetjük majd a 6. szülinapunkat!