Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Élőben a Mércén!” – mától két héten át fotóinkkal és szeretettel várunk a Nyolcésfélben!

„Élőben a Mércén!” – a portálunk 2017-es indulása óta több száz alkalommal írtuk le ezt a mondatot, amikor helyszíni közvetítést adtunk a legfontosabb hazai politikai eseményekről. Több százezer nézőnk és olvasónk számára tettük lehetővé videóinkkal és fotóinkkal, hogy ők is részt vehessenek virtuálisan olyan demonstrációkon vagy közéleti eseményeken, ahol személyesen nem tudtak volna jelen lenni. Sok esetben olyan küzdelmeket hoztunk közelebb, amelyek másképp talán nem jutottak volna el szélesebb közönséghez vagy csak jóval kevesebbekhez.

Az augusztus 10-én startoló fotókiállításunk a Nyolcésfélben ezt a bő félévtizedet öleli fel, amelynek során megörökítettünk tüntetéseket, kilakoltatásokat, szakszervezeti sztrájkokat, sajtótájékoztatókat és politikai performanszokat, a baloldali szcéna fontos eseményeit.

A kiállításra a Mérce elmúlt 6 évének legjobban sikerült sajtófotóiból válogattunk –  Alföldi Dániel, Dián Ákos, Fazekas Lázár Benjámin, Kiss Soma Ábrahám, Kocsis Árpád, Markoszov Szergej, Vörös Anna és Zsolnai Péter képeiből. Legkedvesebb és emblematikus élő közvetítéseink és werkfotók is helyet kapnak a kiállító térben, és a kísérőprogramok során a szerkesztőség tagjaival is találkozhattok, többek között a Mérce Filmklub Extrán, a tárlatvezetéssel egybekötött rendhagyó „Szerkseren”, augusztus 20-án pedig különleges kilátással és zenei programmal várunk Titeket.

Ebben a hat évben megszámlálhatatlan eseményen voltunk jelen a fényképezőgépeinkkel és telefonjainkkal, hogy Nektek közvetítsünk. Ezúttal mi invitálunk meg Titeket, Nézőket és Olvasókat, akik osztoztatok ezekben, a közös jogainkért és javainkért folytatott küzdelmekben, hogy találkozzunk és beszélgessünk! Például arról, hogy milyen hatással voltak ezek az események arra, hogy mi magunk miképp gondolkodunk a közéletről, a lázadás és a cselekvés formáiról, és arról, hogy hogyan tudjuk a legfontosabb közös ügyeinket „kihangosítani”.

Nagyon hálásak vagyunk a Nyolcésfél csapatának és különösen Gábriel Nórának a megjelenési lehetőségért és a rengeteg segítségért, valamint Juhász Leventének a grafikai tervezésért.

Ez a programsorozat alkalmat adhat arra is, hogy megerősítsük a Mérce vizuális eszközeit: a kiállított képeket elárverezzük, és a befolyó összeggel önkéntes fotósaink mellett a Mércét is támogathatjátok! Ha képet nem vennél, de hozzájárulnál Te is ahhoz, hogy kameráinkkal a jövőben is eljussunk azokra a helyekre, ahol a jelenünk és jövőnk szempontjából meghatározó munka és küzdelmek zajlanak, akkor

szállj be, hogy ott lehessünk, amikor a fontos dolgok megtörténnek!

Találkozzunk ma este hattól a Nyolcésfélben, a kiállítás megnyitóján, vagy a kísérő eseményeken, egészen augusztus 24-éig!

 

Kiemelt kép: A Mérce fotókiállítása a Nyolcésfélben. Fotó: Fazekas Lázár Benjámin.