Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Ismét brutálisan meggyilkolt egy nőt a férje, ezúttal Dunaújvárosban

Ez a cikk több mint 1 éves.

Újabb nőgyilkosságra derült fény Magyarországon. A gyanú szerint egy 62 éves dunaújvárosi férfi szeptember 17. és 21. között megölte a feleségét, a testét feldarabolta, majd elrejtette.

A rendőrség az áldozatot először eltűntként kereste. A férfit szeptember 26-án tartóztatták le emberölés miatt.

A nyomozócsoport – amelyben Fejér, Pest és Veszprém megye, valamint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi Osztály nyomozói vettek részt – a férfi által használt kistehergépkocsiban találta meg az áldozat testrészmaradványait.

A rendőrség közleménye szerint a bűncselekmény körülményeinek a tisztázása érdekében tovább folytatják a nyomozást az ügyben.

A nők elleni erőszak rendszerszintű, gyakori probléma: legalább két-három hetente számol be a média hasonló tragédiákról, legutoljára szeptember 12-én és szeptember 4-én számolt be lapunk nők elleni erőszakról.  A Mérce A nők és gyermekek elleni erőszak áldozatai című társoldalán éves bontásban is összegyűjti a mostanihoz hasonló bűncselekményeket, hogy érzékeltesse: a nők elleni erőszak nem „magánügy” és nem szerelmi dráma, hanem általános probléma.

Számos nőjogi szervezet felhívta már rá a figyelmet, hogy a nők elleni erőszak megelőzésének része, hogy a kormány elismerje, a társadalomban pedig tudatosodjon:

az erőszak gyökere a nők és a férfiak nemi alapon, de társadalmilag meghatározott, alá-fölé rendelt hatalmi pozícióiban rejlik.

Mivel a probléma rendszerszintű, ezért csak az értelmetlen erőszakot előidéző és felerősítő társadalmi viszonyok direkt kezelése, a nemek közötti hatalmi viszonyok kiegyenlítése számolhatja fel. Emellett az intézkedéseknek a megelőzésre is ki kellene terjedniük, ezért a családon belüli és párkapcsolati erőszak visszaszorításához szemléletformálásra is szükség lenne.

Ha támogatásra van szüksége, mert Önt vagy ismerőseit bántalmazás vagy szexuális erőszak érte, itt talál részletes információkat.

A NANE Egyesület segélyvonala bántalmazott és szexuális erőszakot átélt nőknek: 06 80 505 101 (hétfő, kedd, csütörtök, péntek 18-22; szerda 10-12 óráig; ingyenesen hívható mobilról is).

Az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat (OKIT) telefonszáma: 06 80 20 55 20 (ingyenesen hívható napi 24 órában, abban az esetben hívja, ha menekülnie kell otthonról vagy krízisszállást keres.)

A PATENT Egyesület jogsegély-szolgálata:  06 80 80 80 81(szerdánként 16-18 óráig és csütörtökönként 10-12 óráig, e-mailen: [email protected])

A biztonságos internethasználatról itt olvashat bővebben.