Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A rendőrség elengedte a Kutyapárt éjjel előállított társelnökeit

Ez a cikk több mint 2 éves.

Frissítés, 9:50 – Kiengedték a társelnököket

Csütörtök reggel kiengedték a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnökeit a fogdából, derül ki a párt Facebook-bejegyzéséből.

Korábban írtuk:

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt apparátusa a párt Facebook-bejegyzése szerint jelenleg sms-ben tudja tartani a kapcsolatot az éjszaka folyamán előállított társelnökökkel.

A bejegyzés megnyugtató információkkal szolgál a tekintetben, hogy Kovács Gergő el tudta szívni a cigarettáját, és Döme „Szuzi” Zsuzsanna fél pár cipője is megkerült az éjszakai intézkedés után.

A korábban közzétett, a bejegyzésben piros kerettel kiemelt képeken ugyanis látszik, hogy Kovács cigarettázik, Döme pedig mindössze fél pár cipőt visel a rendőri intézkedés közben.

Döme Szuzi fél pár cipője és Kovács Gergő alig használt cigarettája az MKKP Facebook-bejegyzéséből. Fotó: MKKP / Facebook

A pártapparátus poszt alatti kommentjéből azt is megtudhattuk, hogy Dömét hajnali fél hat tájt szállították át a Markó utcából az I. kerületi rendőrkapitányságra, és valószínűleg Kováccsal is így tettek. Utóbbiban mindazonáltal nem bizonyosak a pártapparátus illetékesei.

Mint a Telex beszámolt róla, az éjszaka folyamán a rendőrség előállította a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnökeit a kata adózás szigorítása ellen tiltakozó tüntetésről, majd a budapesti Markó utcai gyűjtőfogházba szállították őket. A társelnököket az Erzsébet híd budai hídfőjénél vették őrizetbe.

A rendőrség közleménye szerint „Az Erzsébet hídon 2022. július 14-én 0 óra 30 perc körül néhányan a rendőrök többszöri felszólítása ellenére újra visszamentek az úttestre. Őrizetbe vétel nem történt, két embert szabálysértés tovább folytatása miatt állítottak elő. Az egyiküknél kábítószergyanús anyagot találtak, melyből a férfi saját elmondása szerint fogyasztott, emiatt büntetőeljárás is indult vele szemben”.

A Telex információi szerint a rendőrök először Kovács Gergőt bilincselték meg, majd mikor Döme „Szuzi” Zsuzsanna ezt sérelmezte, őt is őrizetbe vették a rendőri intézkedés akadályozására hivatkozva.

Az eljárás ellen felszólalt Baranyi Krisztina, Budapest IX. kerületének a polgármestere is. Döme a kerület alpolgármestere.

A polgármester Pintér Sándor belügyminiszterhez, az Orbán-kormányok oszlopos tagjához intézte sorait, amiben az eljárás jogosságát, valamint a rendvédelmi szervek mentális alkalmasságát is megkérdőjelezi, miszerint

„Normálisak maguk?!

Le is csukják, mert útban volt egy másik politikus bilincselésekor?!”

Bejegyzésében kitért alpolgármestere testsúlyára (50 kilogramm), és becslést tett az intézkedő, véleménye szerint 5 rendőr testtömegére is (~100 kg/fő). A polgármester kalkulációjából az következik, hogy testtömeg tekintetében az intézkedő egyenruhások mintegy tízszeres túlerőben lehettek a IX. kerület alpolgármesterével szemben.

Az eset szerdáról csütörtökre virradó éjjel, a kata adónem feltételeinek szigorítása elleni tüntetésen történt. A hétfőn beterjesztett, majd kedden el is fogadott új szabályozás értelmében a jelenleg kedvezményesen adózó mintegy 400 ezer kisvállalkozó háromnegyedét kizárnák az adózási formából, szeptember elsejei határidővel.

Kedden, valamint szerdán is utcára vonultak a szigorítás ellenzői, ami kisvállalkozók, kényszervállalkozók és bújtatott foglalkoztatottak jelentős tömegeit érinti. Keddi beszámolónk itt, szerdai pedig itt olvasható.

A szerdai napon egyébként az MKKP passzivistái a Városligetben lezártak egy hidat, amin nincs gépkocsiforgalom, és tulajdonképpen meg lehet kerülni.

Címlapkép: MKKP / Facebook