Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Szeretném, ha az utánunk következő generációban senkinek se kellene így félnie”

„Ebben az országban sokkal fontosabb dolgok vannak, amikkel foglalkozni kellene. Mi nem bántunk senkit, csak szeretnénk létezni ugyanúgy, mint a többi ember, viszont azt látom, hogy most bűnbakok lettünk valamilyen oknál fogva. Ezzel nyilvánvalóan nem értek egyet”

– magyarázta a 26. Budapest Pride egyik résztvevője azt, hogy ő miért tartotta fontosnak, hogy kijöjjön idén a felvonulásra, amin több tízezer ember vonult végig a belvároson a Madách tértől a Tabánig. A szervezők közleménye szerint „a Budapest Pride Felvonuláson több mint 30.000-en vettek részt, másfélszer annyian, mint a korábbi évek felvonulásain”.

A létszámot minden bizonnyal erősen befolyásolta a kormány legújabb gyűlöletkampánya, amely ezúttal az LMBTQ-közösség ellen irányul. A kormánypártok júliusban elfogadott homofób törvénye és az Orbán Viktor által múlt héten bejelentett homofób népszavazás azt vetíti előre, hogy a következő hónapokban is komoly harcokat kell megvívniuk a szexuális kisebbségekhez tartozóknak és a velük szolidaritást vállalóknak.

„Szerintem ez az első Pride, ami igazán politikai töltetű” – hangsúlyozta a felvonulás egy másik résztvevője, aki szerint az azon való megjelenéssel mindenki egy erőteljes kijelentést tesz arról, hogy miért is harcol.

Nézzétek meg a teljes riportot a helyszínről!

Szombaton percről percre közvetítettük a Mércén a Pride-ot, ezt itt lehet visszaolvasni.

NE MARADJ LE AZ ÚJ VIDEÓINKRÓL! IRATKOZZ FEL A LENTI GOMBON, VAGY  A LINKEN, A FELIRATKOZÁS GOMBRA KATTINTVA A YOUTUBE CSATORNÁNKRA!

Címlapkép: Budapest Pride 2021-ben / Fotó: Rajzák Kinga