Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Szeretném, ha az utánunk következő generációban senkinek se kellene így félnie”

Ez a cikk több mint 2 éves.

„Ebben az országban sokkal fontosabb dolgok vannak, amikkel foglalkozni kellene. Mi nem bántunk senkit, csak szeretnénk létezni ugyanúgy, mint a többi ember, viszont azt látom, hogy most bűnbakok lettünk valamilyen oknál fogva. Ezzel nyilvánvalóan nem értek egyet”

– magyarázta a 26. Budapest Pride egyik résztvevője azt, hogy ő miért tartotta fontosnak, hogy kijöjjön idén a felvonulásra, amin több tízezer ember vonult végig a belvároson a Madách tértől a Tabánig. A szervezők közleménye szerint „a Budapest Pride Felvonuláson több mint 30.000-en vettek részt, másfélszer annyian, mint a korábbi évek felvonulásain”.

A létszámot minden bizonnyal erősen befolyásolta a kormány legújabb gyűlöletkampánya, amely ezúttal az LMBTQ-közösség ellen irányul. A kormánypártok júliusban elfogadott homofób törvénye és az Orbán Viktor által múlt héten bejelentett homofób népszavazás azt vetíti előre, hogy a következő hónapokban is komoly harcokat kell megvívniuk a szexuális kisebbségekhez tartozóknak és a velük szolidaritást vállalóknak.

„Szerintem ez az első Pride, ami igazán politikai töltetű” – hangsúlyozta a felvonulás egy másik résztvevője, aki szerint az azon való megjelenéssel mindenki egy erőteljes kijelentést tesz arról, hogy miért is harcol.

Nézzétek meg a teljes riportot a helyszínről!

Szombaton percről percre közvetítettük a Mércén a Pride-ot, ezt itt lehet visszaolvasni.

NE MARADJ LE AZ ÚJ VIDEÓINKRÓL! IRATKOZZ FEL A LENTI GOMBON, VAGY  A LINKEN, A FELIRATKOZÁS GOMBRA KATTINTVA A YOUTUBE CSATORNÁNKRA!

Címlapkép: Budapest Pride 2021-ben / Fotó: Rajzák Kinga