Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kurdok vére szárad azokon a drónokon, amelyeket Lengyelország vásárol Erdogantól

Ez a cikk több mint 2 éves.

Két NATO-tagállam elnöke találkozik hivatalosan hétfőn. A várhatóan kedélyes hangulatú  megbeszélésen – amelyen valószínűleg minden résztvevőnek jut majd rendes szék – teljesen legális, mondhatni hétköznapi fegyvervásárlásokról is szó fog majd esni. A lengyel hadsereg Bayraktar TB2-es harci drónokat szerez be éppen Törökországtól.

Ennyivel szokás szerint meg is elégszik majd a média jelentős része.

Ha viszont kicsit jobban utánanézünk a tömör és szikár értesítésekben szereplő neveknek és számoknak, máris egészen más kép tárul elénk:

az emberiség szégyenére, vadállati kegyetlenséggel lemészárolt észak-szíriai kurd civilek százai és ezrei, a szexrabszolgának eladott afrini kisgyermekek, az „Olajág-hadművelet” kódnevű, nemzetközi béke elleni bűncselekmény során otthonaik alá bombázott gyerekek, asszonyok és férfiak vére és könnye, kurd elvtársaink halálsikolya.

„Törökország TB-2-es drónjai kitüntették (distinguished) magukat a majdani vásárlók szemében a harctéri sikereikkel”

– fogalmaz minden különösebb további bonyolítás nélkül például az amúgy igen nagyra becsülhető török ellenzéki Ahval News, ami egyébként militarizmussal, pláne Erdoğan úr bel- és külpolitikai aspirációinak védelmével távolról sem gyanúsítható.

„Ez a fegyverzet sikeresnek bizonyult a keleti háborúkban”

tájékoztat Mariusz Błaszczak lengyel honvédelmi miniszter a lengyel Radio 24 hullámhosszán.

Kiváló vásár. Dziękuję.

Mi is hozzájárulnánk akkor már egy szintén nem túlbonyolított mondattal a hírhez:

A Bayraktar TB2-es török gyártmányú drónokat népirtó háborúban, Afrin terrorbombázáskor próbálták ki.

Igazán nem vagyok egy nagy fegyverszakértő, nem tudnak lenyűgözni a vásár utáni áldomásról tájékoztató oldalak beszámolói a hamarosan Európa földjére érkező gyilkológépek különböző technikai részleteiről.

De talán jobban megérthetjük az egyébként emberi jogi problémázással nem vádolható angol és kanadai fegyvergyárak fejlesztéseit is felvonultató fegyvert, ha mi is körbesétáljuk, és megcsodáljuk a magát kitüntetett, sikeres drón anyagát, fémes csillogását, részleteit:

Legnagyobb sebesség: 120 csomó (220 km/óra)

Kurd nők százait rabolhatták el, és hurcolhatták rabszolgaságba a szíriai Afrin tartományban a törökökkel szövetséges iszlamista szabadcsapatok.

Repülési magasság: 18 ezer láb (5500 m)

Az emberek a város [Afrin] központjában gyülekeznek, mert nincs merre menniük, a törökök bombázzák a városból kivezető utakat is.

Fegyverzet: 4 felfüggesztés különböző okoslőszerek szállításához, ezek lehetnek:

A török hadsereg szövetségeseiként Afrint megszálló zsoldoscsapatok bázisain meztelenre vetkőztetett, láncokkal kikötözött kurd nőket találtak.

Nagy hatótávolságú tankelhárító rakéták

Az Emberi Jogok Afrini Szervezete jelentése szerint az elmúlt évben több száz helyi nőt és nem kevés kiskorú lányt raboltak el fegyveresek, hogy aztán Líbiába szállítsák őket, ahol a helyi dzsihadistáknak adják el őket szexrabszolgának.

Esetleg 81 milliméteres levegő-föld aknagránátok

Skynewsnak sikerült interjút készítenie egy kurd nővel, akinek elmondása alapján Afrinban állandósultak az emberrablások, elsősorban fiatal lányok esnek a dzsihadisták áldozatául, mivel a legtöbb pénzt kiskorú szexrabszolgákért kapnak.

Vagy akár lézerrel vezethető rakéták

Afrinban a török-dzsihadista megszállás óta eltelt három évben közel ezer civilt raboltak el a fegyveresek.

A lengyel hadsereg mostantól ártatlan kurd civilek véréből, angol és kanadai eszközökkel kovácsolt fegyvereket használ.