Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Sikeres tárgyalások után Covid-bónuszban részesülnek az Audi dolgozói

Ez a cikk több mint 3 éves.

„Sikerrel zárult az a tárgyalássorozat, amelyet a szakszervezet kezdeményezésére a munkavállalói és a munkáltatói oldal képviselői folytattak az elmúlt napokban annak érdekében, hogy a vállalat munkatársai a Covid-19 járvány okozta rendkívüli helyzetben nyújtott teljesítményükért külön elismerésben részesüljenek.”- jelentette be Facebook-oldalán az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ).

A szakszervezet beszámolója szerint több napos, intenzív tárgyalás-sorozat zárult ma sikerrel: a felek megállapodtak a „Covid bónusz” kifizetésében a 2020. április 1-től – 2021. március 31-ig tartó időszakra vonatkozóan.

A bónusz összege egyszeri 350 ezer forint, amit az arra jogosult munkatársak május elején kapnak kézhez.

Horváth Zoltán, az AHFSZ járműgyári elnökhelyettese a sikert úgy kommentálta, az elmúlt egy évben mindannyiunknak eddig még nem látott nehézségekkel kellet szembe néznünk, amik teljesen megváltoztatták az addigi életünket a magánéletben és a munkában egyaránt.

„A világjárvány extra kihívások elé állította tagjainkat, munkatársainkat, akik példátlan hozzáállással, lojalitással és erőn felüli kitartással bizonyították, hogy ezekben a nehéz időkben is helytállnak.”

Ezért is tartották fontosnak, hogy munkatársaik elismerésben részesüljenek, amibről a vállalat vezetésével sikerült rövid időn belül megállapodni.

A vállalt részéről Dr. Knáb Erzsébet személyügyért és szervezetért felelő s igazgatósági tag  úgy nyilatkozott, nagy örömükre szolgált, hogy a munkavállalói képviselőkkel folytatott konstruktív tárgyalás sorozatot egy, a dolgozók teljesítményét és hozzáállását méltóan jutalmazó megállapodással tudták zárni.

„A nagyon rövid idő alatt elért konszenzus újabb bizonyítéka a munkavállalói és a munkáltatói oldal egymást erősítő együttműködésének”

Az autóipari dolgozók ilyen módú jutalmazása jó jel lehet, hiszen az ágazat munkavállalói a járvány alatt többször is szenvedtek a bevezetett korlátozásoktól. Illetve a járvány alatt is szinte végig dolgoztak, az Audi gyár is mindössze egyetlen hónapra állt le a járvány első hullámában.

Mindeközben, az egészségügyi dolgozóknak tavaly nyújtott egyszeri félmilliós jutalmon kívül (amit azért nem adott olyan egyszerűen a kormány), egyelőre kevés, a járvány alatt is nélkülözhetetlen, vagy a munkát folytató ágazatban történt hasonló elismerés.