Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A lakások, ahova talán soha nem költözhetnek rászorulók, mert elvették a rájuk szánt pénzt

Ez a cikk több mint 3 éves.

A Belügyminisztérium még májusban levélben értesítette Józsefváros vezetőségét, hogy a kormány 1 milliárd 125 millió forint, korábban már megítélt fejlesztési támogatást vesz el a kerülettől a járvány elleni védekezésre hivatkozva. Akkor a Közösen Józsefvárosért frakció nyílt levélben reagált a döntésre, amelyben a képviselők állították, hogy a fejlesztési pénzek elvételével a kormány több száz önkormányzati bérlakás felújítását akadályozza meg:

„Önök tudják-e, hogy a 620 millió forintos önkormányzati bérlakásfejlesztés, ami száznál több lakás felújítását jelentette volna, mindössze egytizede a most propagandára elkülönített összegnek? Önök szerint fontosabbak a kormányplakátok a kerületiek lakhatásánál?” – állt a levélben.

Az eredetileg felújításra szánt lakásokból meglátogattunk néhányat, amelyek többsége olyan lepusztult állapotban van, hogy jelentős összeg befektetése nélkül jelenleg biztosan nem hasznosítható. A szituációról Molnár Györggyel, a józsefvárosi polgármesteri kabinet főtanácsadójával beszélgettünk, aki elmondta, a kerület valószínűleg arra fog kényszerülni, hogy a jelenleg üresen álló 860 bérlakásból valamennyit eladjon annak érdekében, hogy a fennmaradó lakások felújítását valamiből finanszírozni tudja.

A nyolcadik kerületi bérlakások állapotáról és a Fidesz és a jelenlegi vezetőség lakáspolitikájának különbségeiről a fenti videóból tudhattok meg többet!

NE MARADJ LE AZ ÚJ VIDEÓINKRÓL! IRATKOZZ FEL A LENTI GOMBON, VAGY  A LINKEN, A FELIRATKOZÁS GOMBRA KATTINTVA A YOUTUBE CSATORNÁNKRA!