Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Élet a korona idején – közösségi dokumentumfilmet készít a Józsefvárosi Újság

Ez a cikk több mint 4 éves.

Közösségi filmkészítésre invitál a Józsefváros Újság videós szerkesztősége, a projekt „Felelősség-érzetek” címmel fut. A videórészleteket nem csak a főváros nyolcadik kerületében lakóktól várják, hanem bárhonnan lehet küldeni.

Radikálisan megváltoznak a hétköznapjaink. Fizikailag távolodnunk kell egymástól: nem megyünk be az iskolába, sokan a munkahelyükre sem, nem ülünk be este sörözni a haverokkal, vagy étterembe a családdal, és aligha megyünk hétvégén színházba vagy moziba. Sőt, vasárnap lehet, hogy a rokonainkkal sem találkozunk, nehogy megfertőzzük őket.

-írják a felhívásban.

Az Újság a váratlan helyzet miatt kialakult új napi rutinok, az olyan pillanatok megosztására buzdít, amelyek nem történtek volna meg karantén és a vészhelyzet kihírdetése nélkül. Mindegy, hogy városban vagy községben, otthon vagy biciklin, esetleg tömegközlekedésen ülve rögzítjük a pillanatokat, a szerkesztőség arra kíváncsi, hogy hogyan alakult át a felelősség és a szabadidő fogalma, milyen támogatást és hogyan nyújtanak az emberek jelenleg társaiknak, családtagjaiknak.

A beküldött felvételeket összevágják és pár naponta közzéteszik Facebookon, majd a végén összefűzik az egészet egy nagy közösségi dokumentumfilmmé, amelyet Facebookon és Youtube-on is megosztanak majd.

Az első, már elkészült és összevágott videó pedig már el is készült és így néz ki:

A pár perces, mobillal vagy kamerával felvette részleteket vagy a feltöltések linkjét a [email protected] címre várják, a tárgyban szerepeljen a projekt neve (Felelősség-érzetek) is.