Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„A bántalmazók jobb helyzetben vannak ma Magyarországon, mint az áldozatok”

Orosz Bernadett neve a tavalyi év végén azzal vált ismertté, hogy volt barátja annyira megverte, hogy az arca szinte felismerhetetlenné vált. A miskolci nő azonnal a nyilvánossághoz fordult az ügyével, és azóta is fáradhatatlanul küzd a saját és gyermekei biztonságáért. Bernadett Varga Judit igazságügyi miniszternek és Polt Péter főügyésznek is levelet írt, melyben rendőri védelmet kért a továbbra is szabadlábon lévő volt élettársa ellen, ám csak pszichológiai és jogi segítséget ajánlottak fel neki.

Bernadett története sajnos csak abban egyedülálló, hogy ekkora nyilvánosságot kapott: ma Magyarországon minden ötödik nő nemi erőszak áldozatául esik az élete során, és szintén minden ötödik nő él, vagy élt olyan kapcsolatban, ahol partnere rendszeresen fizikailag bántalmazta. Eközben az elkövetőknek közel 99%-a büntetlen marad.

Ezek nem egyéni tragédiák, hanem az egész társadalom problémája. Éppen ezért ahhoz, hogy kevesebb ilyen eset legyen, együtt és minél többen kell felemelnünk a hangunkat és kiállnunk minden áldozat jogaiért!

Bernadettel és ügyvédjével, Gál Andrással készítettünk interjút.

A videóban felhasznált adatok forrása: https://nokjoga.hu/alapinformaciok/statisztikak

A felhasznált videók forrása: pixabay.com, videvo.net

Felhasznált kép forrása: Renner Erika a Kúria múlt heti döntése után. MTI/Mohai Balázs

Ha támogatásra van szüksége, mert Önt vagy ismerőseit bántalmazás vagy szexuális erőszak érte, itt talál részletes információkat.

Segélyvonal bántalmazott és szexuális erőszakot átélt nőknek: 06-80-505-101 (hétfő, kedd, csütörtök, péntek 18-22; szerda 10-12 óráig; ingyenesen hívható mobilról is).

A biztonságos internethasználatról itt olvashat bővebben.

NE MARADJ LE AZ ÚJ VIDEÓINKRÓL! IRATKOZZ FEL A LENTI GOMBON, VAGY  A LINKEN, A FELIRATKOZÁS GOMBRA KATTINTVA A YOUTUBE CSATORNÁNKRA!

Hol politizáljon az ellenzék a szájzártörvény után: az Országgyűlésben vagy az utcán?

Hol képviseli választópolgárait az ellenzék, ha az Országgyűlésben Kövér László az úr? Mit csináljon egy politikus, ha kérdéseire Orbán Viktor csak cinikus választ ad? Hogyan juthat bárki valódi információkhoz, ha a Fidesz mindent megtesz azért, hogy elfedje azokat? Hol politizáljon az ellenzék: az Országgyűlésben vagy az utcán?

Ezért működik a Mérce csak olvasói támogatásokból

Kíváncsi vagy, miért kérünk folyton pénzt? Vagy arra, mennyiből él meg havonta a Mérce, hogy hány ember dolgozik a szerkesztőségben és mennyiért? Esetleg arra, miért nem akarunk hirdetésekből megélni? Ünnepi adásunkban ezekre és ezekhez hasonló kérdésekre is választ adtunk.