Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Helyreigazítási pert nyert László Imre: hazudott a Pesti Srácok a szexuális zaklatási vádakról

Ez a cikk több mint 4 éves.

Az októberi önkormányzati választások előtt azzal vádolta meg László Imrét a Pesti Srácok, hogy 2012-ben többször is szexuálisan zaklatta egy kolléganőjét.

Újbuda DK-s polgármestere azonban helyreigazítási pert nyert kedden: a Fővárosi Törvényszék kimondta, hogy a portál hazudott – áll a DK közleményében.

Ezt az álhírt a Tények is átvette októberben, és az állítólagos áldozattal is készítettek interjút. Erre reagálva az ellenzék sajtótájékoztatót tartott a csatorna székházánál, amely során a megvádolt politikust támogatták,  illetve itt mondta ki Karácsony Gergely azt, hogy az elmúlt évtizedek legmocskosabb kampányának lehetünk tanúi.

Nagyon úgy tűnik, hogy kezd összeomlani a fideszes hazugsággyár, ugyanis néhány nap alatt ez a harmadik, vesztesnek tűnő ügye a kormánypárti lapoknak. November 11-én a Pesti Srácok kiadója átutalta Juhász Péternek azt az 5 millió forintnyi sérelemdíjat, amit a bíróság jogerősen szabott ki 14 valótlan állításuk miatt. A Insider Media Lapkiadó Kft.-nek november 10-ig kellett volna kifizetnie a sérelemdíjat, de csak annak hatására utalták át az összeget egy nappal később, hogy a határidő lejárta után Juhász azt írta Facebook oldalán, végrehajtást fog indítani velük szemben, amibe akár bele is bukhatnak. Kedd reggel egyébként a Jobbik is bejelentette, hogy végrehajtási pert indítanak a portállal szemben, mert nekik sem fizették ki a sérelemdíjukat.

Néhány nappal korábban pedig kiderült az is, hogy az Origo és a Ripost főszerkesztőjét is kihallgatja a rendőrség Donáth Anna rágalmazási ügyében. A két portál még augusztusban hozta le, hogy a politikus – akinek az apját, Donáth Lászlót szintén megvádolták – egy fiatal lányt zaklatott a Sziget fesztiválon két éve, miközben takarítói munkáját végezte. A Momentum EP-képviselője akkor tételesen cáfolta a vádakat, amelyekkel a kormánypárti lapok cikkei illették.

Címlapkép: MTI/Kovács Attila