Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Ötmillió forintos végrehajtást kezdeményez Juhász Péter a kormánypárti Pesti Srácok ellen (Frissítve)

Ez a cikk több mint 4 éves.

Frissítés 19:37

Juhász Péter újabb Facebook-bejegyzést tett közzé, melyből kiderül, miután nyilvánosságra hozta ma reggel az ügyet, az 5 millió forintot azonnal el is utalták neki.

Mint írja, a végrehajtástól ettől függetlenül még nem állt el, ugyanis a bíróság arra is kötelezi a Pesti Srácokat, hogy tegyék ki a lap főoldalára és tartsák ott 12 napig a helyreigazítást, „illetve illesszék be a mai napig elérhető hazug cikkeikhez is”.

„Az igazi elégtétel ez lesz, ugyanis az ilyen perek nem a pénzről szólnak, hanem az ember jó hírnevéről. Tehát arról, hogy nem lehet büntetlenül folyamatosan hazudni valakiről. Ha nem kerül ki hamarosan a teljes felsorolás a főoldalra, és nem hagyják ott 12 napig, a pénztől függetlenül megindítom a végrehajtást.”

– írja Juhász.

Korábban írtuk:

„Végrehajtást indítok a Pesti Srácokkal szemben, aminek a vége a felszámolásuk lehet” – írta kedd délelőtti Facebook-bejegyzésében Juhász Péter, az Együtt egykori elnöke.

Juhászról szóló cikkek kapcsán a bíróság összesen 5 millió forintnyi sérelemdíjat szabott ki jogerősen a Pesti Srácokat kiadó Insider Media Lapkiadó Kft.-re. Juhász állítása szerint november 10-ig ígérte a kifizetést a kiadót képviselő ügyvéd, ám ez eddig nem történt meg. A visszavonult politikus azt írja, a Pesti Srácok ügyvédje szerint a portál „várt bevételei még nem teljeskörűen érkeztek meg”, ezért kérte a november 10-i határidőt.

Amit aztán látszólag mégsem tartottak be.

„Az egyik lehetőség, hogy még a saját ügyvédjüknek is hazudnak.

A másik, hogy tényleg likviditási gondjaik vannak, mert elfogyott a belügyminisztérium és a Fidesz-frakció propagandakerete, mert egyébként nehéz elképzelni, hogy likviditási gondjai legyenek egy ilyen kiadványnak, ami mindig is közpénzt használt fel a fennmaradásához.

Bármi is a valós helyzet, remek alkalmat teremt arra, hogy végleg elbúcsúzzunk tőlük.

A mai nappal megindítom a végrehajtást, aminek a vége a felszámolásuk lehet, ha nem fizetnek.

Nem mondom, jól jönne a pénz, hiszen a perköltséget, illetéket, ügyvédi költséget ki kell fizetnem, de ha ez az ára, hogy megszűnik a Pesti Srácok, nekem megéri!” – írja Juhász.

Mérce úgy értesült, az ügy, amelyben ötmilliós sérelemdíjat szabott ki a bíróság, azon cikkek kapcsán indult, amelyekben a Pesti Srácok kapcsolatba hozta Juhász Pétert a több alvilági ügyben elítélt Portik Tamással.

Juhász rengeteg hasonló pert nyert a kormánypárti média ellen, amely több ügyben is támadta az egykori politikust. A nyáron egyébként a Fidesz ellen is végrehajtást kezdeményezett, amiért egy elvesztett per után a párt sem fizette ki neki a sérelemdíjat.

Juhász Péter a 2018-as országgyűlési választások után vonult vissza a politikától, miután pártja, az Együtt feloszlatta magát.

Címlapkép: MTI / Mohai Balázs