Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Juhász Péter végrehajtást indított a Fidesszel szemben

Ez a cikk több mint 4 éves.

„Bedrogozva rongálta meg Rogán plakátjait Juhász Péter”- ezt állította egy közleményben a Fidesz 5 éve, amiért az azóta megszűnt együtt korábbi politikusa beperelte a pártot, és jogerősen nyert is ellene. Azonban a sérelemdíjat a Fidesz mindez idáig nem fizette meg Juhásznak, aki így most végrehajtási eljárást indított a párt ellen.

Juhász Facebook oldalán közölte a hírt:

Bedrogozva rongáltam meg Rogán plakátjait – állította a Fidesz 5 éve, 2 év múlva letagadták a bíróságon, hogy ők küldték el a közleményt az MTI-nek, 3 év múlva elbukták a pert, 4 év múlva másodfokon is elbukták, de azóta sem utalták azt a 200.000.- forintot, aminek megfizetésére kötelezte őket a bíróság a hazugságukért.

Tehát hazudtak a közleményben, később hazudtak a bíróságon, majd ellógnak a bírósági ítélet elől, és nem fizetnek az ügyvédi felszólítás ellenére sem. Ugyanezt a pert az MTI is elbukta, de ők legalább – 4 évvel az ügy után – lehozták a helyreigazítást, és fizettek.

A Fidesz azt állította a bíróságon, hogy nem is ők küldték a közleményt az MTI-nek, hanem az magától adta ki a nevükben. Az MTI nem tudta(?) bizonyítani, hogy a Fidesztől kapta, így a bíróság megállapította, hogy „a felperes (tehát én) tévesen hivatkozott arra, hogy az MTI valamely politikai párt közleményét csak akkor teszi közzé, ha az biztosan az adott párttól származik.”

Ebből az következik, hogy az MTI bármit kiad ellenőrzés nélkül, magától, sőt, ha valóban így történt, akkor proaktívan részt vesz egy ellenzéki politikus lejáratásában a kormánypárt érdekében.

A Fideszt végül így csak azért marasztalták el, mert honlapján közzétette a közleményből készült MTI-hírt, és megállapították, hogy 200.000.- forint sérelemdíjat kell fizetnie számomra.

Ezt nem tették meg azóta sem, ezért végrehajtást kérek ellenük.

Juhász egyébként aktív politikusi pályájának vége óta sorra nyeri a korábban indított pereket a Fidesz médiatermékeivel szemben. És nem ő az egyetlen. A napokban Czeglédy Csaba volt önkormányzati képviselő nyert pert a közmédiával szemben, amely azt állította a Czeglédy ellen zajló eljárás kapcsán több ezer embert károsított meg a volt szombathelyi önkormányzati képviselő. A köztévének most 26 híradóban kell majd bocsánatot kérnie a politikustól.

A Jobbik például külön oldalon gyűjti a Fidesz-médiával szemben lefolytatott sajtópereit, a párt oldalán 90 bejegyzés született nyert sajtóperekről eddig, de több bejegyzés csoportosan gyűjti a nyertes sajtópereket, tehát ennél a számnál több sajtópert nyerhettek meg.  De nyeretek pereket más ellenzéki pártok politikusai, aktivisták civilek, vagy civilszervezetek is a kormánymédia tagjai ellen. Legutóbb például a Helsinki bizottság és a TASZ közös ügyfelei pereltek a Figyelő soros listája kapcsán sikerrel, illetve a TASZ egy munkatársa nyert pert mert a kormánymédia több lapja manipulatív módon használta fel a fotóját.